PKK'da sapık ilişki

Güncelleme Tarihi:

PKKda sapık ilişki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Örgüt içinde lezbiyen ve homoseksüel kadro oluştu

Genelkurmay Başkanlığı ‘‘Songül’’ kod adlı itirafçının çarpıcı açıklamalarını bildiri haline getirip, köy ve mezralarda dağıtmaya başladı. Kadın-erkek ilişkileri konusundaki yasağa komutan düzeyindekilerin uymadığının belirtildiği itirafta, ‘‘Yoz ilişkiler arttı. Homoseksüel ve lezbiyen ilişkiler çok yaygın’’ denildi.

PKK'ya katıldıktan sonra pişmanlık duyan ‘‘Songül’’ kod adlı 25 yaşındaki Selda Güven, güvenlik kuvvetleri teslim olduktan sonra yaptığı ilginç itiraflar, Genelkurmay Başkanlığı tarafından bildiri haline getirilerek köy ve mezralarda dağıtılmaya başlandı. İtirafçı Selda Güven, ‘‘Örgütte lezbiyelik ve homoseksüellik çok yaygın hale geldi. PKK'dan kaçanları sayısı her geçen gün artıyor’’ dedi. Batman'da 1992 yılında terör örgütüne katılan Güven, İran'ın Mako, Urumiye, Kuzey Irak'ta Hakurk, Zeli, Bedevan, Boti, Zap ve Gara kamplarında bulunup, bir çok eyleme de katılmıştı. Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan Selda Güven'in itirafları ‘‘Yüce Milletimiz’’ başlığı altında toplandı. Güven'in itiraflarından bazı bölümler şöyle: ‘‘Örgüte kocam ve görümcelerimin isteği ile 1992 yılında katıldım. PKK'nın İran ve Kuzey Irak'taki kamplarında bir süre eğitim aldım ve daha sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gönderildim. Ama örgütte kaldığım süre içinde hep pişmanlık duydum ve mutlu bir yaşam hasreti çekmeye başladım. Abdullah Öcalan ile Cemil Bayık ve Şemdin Sakık arasında bölgecilik mücadelesi var. Bu durum örgüt içerisinde güvensizlik ve huzursuzluğa yol açtı. PKK'da Allah'ın varlığı kabul edilmemektedir. Allah'a inananlar sürekli küçümsenerek alay ediliyordu. Örgütte kadın - erkek ilişkilerinin yasaklanmasına rağmen özellikle komutan düzeyinde bulunanlar bu yasağa uymamaktadırlar. Yoz ilişkiler lezbiyenlik ve homoseksüellik çok yaygın hale gelmiştir. Örgütten kaçanlar ve kaçmak isteyenler çok artmıştır. Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik işkence iddialarının asılsız olduğuna tanık oldum.’’

BELÇİKA'DA SORUŞTURMA

Öte yandan, PKK militanlarının Avrupa'da örgüte parasal destek sağlamak için Kürt kökenlilerden ‘‘İhtilal vergisi’’ adı altında haraç topladığı şüpheleri üzerine, Avrupa çapında bir soruşturma açıldı. Önceki gün Brüksel'de bir açıklama yapan Brüksel Savcısı Brumu, ‘‘Zorla alınan haraçlar ile PKK'nın sesi olan Med-TV finanse ediliyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!