PKK, Suriye ve Irak'tan bin dolara adam topluyor

Güncelleme Tarihi:

PKK, Suriye ve Iraktan bin dolara adam topluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın ateşkes ilan ettikten sonra Suriye ve Irak'ta paralı militan toplamaya çalıştığı öne sürüldü. Örgütün Güneydoğu'da son 2 yıl içinde üst üste darbeler yemesi ve dış ülkelerden eğitilmiş terörist gelmemesi nedeniyle, kırsal alanda önemli ölçüde militan sıkıntısı çekmeye başladığı belirtildi. Terör örgütüne, son dönemde Irak ve Suriye'den, paralı adam tuttuğu, hiçbir işi olmayanlara ayda 1000 dolar veya 1500 mark vererek kırsal alandaki kamplarına götürdüğü belirtildi. Kuzey Irak'taki kaynaklar, PKK'nın paralı militan toplaması ile ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘Uyuşturucu ticareti ve Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki PKK'nın yan kuruluşu konumundaki dernekler kanalıyla eskisi kadar olmasa da paralar geliyor. Türkiye'de eylem için adam bulamayınca başıboş Suriyelileri maaşa bağladılar. Ama oradan Kuzey Irak'taki kampa gelenler de 1000 dolar veya 1500 mark karşılığı Türkiye'ye eylem için gitmeyeceklerini söylüyorlar. Bu durum sorun yaratıyor. Fazla para verilenler de güvenmiyorlar. Yani örgüte az da olsa Suriye ve Irak dışında katılım yok. O katılanlar verilen paralara rağmen eyleme gitmek istemiyorlar.’’

Apo: Kör, topal da olsa eleman bulup gönderin

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa'daki örgütün yan kuruluşu durumundaki 100'ü aşkın dernek yöneticisine, eleman sıkıntısı konusunda ağır eleştiriler yönelttiği belirlendi. Öcalan'ın talimat ve telsiz konuşmalarında, ‘‘Biraz lüks içerisinde yaşamayı bırakın da eleman kazandırma çalışmasına bakın. Bunu da yapamıyorsanız kendiniz gelin. Paralı militan buluyoruz, onlar da kalmıyor. Ne yapıp yapın, kör topal da olsa eleman bulup gönderin’’ dediği bildirildi. Bu arada PKK'nın Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) ile Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) arasında başlatılan barış görüşmelerini de baltalamaya çalıştığı bildirildi.

22 PKK'lı terörist öldürüldü

Olğanüstü Hal Bölge Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Faraşin bölgesinde 11 Eylül'de başlatılan ‘Şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Evren Döner’ ismi verilen operasyonda bugüne kadar 16 terörist öldürüldü. Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi Çimendağı bölgesinde 3, Batman'ın Sason İlçesi Umurlu Köyü Mergi Mahallesi'nde, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Görese Dağı'nda ve Tunceli'nin Mazgirt ilçesi kırsal kesiminde 1'er terörist öldürüldü. Örgütten kaçan 1 terörist de Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!