PKK kongre hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

PKK kongre hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00


PKK'nın, 8. Kongresi'ni Ocak ya da Şubat ayında toplamak üzere çalışmalara başladığı bildirildi.

Kongrelerini iki yılda bir toplayan PKK´nın bu kez bir yıl sonunda yeni kongre gerçekleştirmeyi uygun gördüğü, bunda PKK'nın içinde bulunduğu ve gittikçe artan sıkıntıların önemli rol oynadığı kaydedildi.

Örgütün 8. Kongresi'nin büyük olasılıkla 7. Kongre'nin yapıldığı Kandil Dağı'nda gerçekleştirileceği ve PKK'nın izlediği stratejinin yeniden gözden geçirileceği ifade edildi.

Kongrede, ''2001 Yılı Barış Planı'' adı altında tutuklu veya tutuksuz tüm PKK mensuplarına genel af çıkarılması, Kürtçe eğitim ve televizyon yayını yapma izni verilmesi konularının ele alınmasının yanı sıra, uluslararası alanda gösterilen faaliyetlerin artırılması için alınması gereken önlemlerin belirleneceği, halk desteğinin sağlanması için uygulanan plana işlerlik kazandırılmasının üzerinde durulacağı bildirildi.

PKK-IKYB ÇATIŞMASINDA

Öte yandan, Kuzey Irak´ta Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ile PKK arasında 4 Aralık'ta başlayan çatışmalarda, iki taraftan da çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

PKK'nın Celal Talabani liderliğindeki IKYB'ye ait 53 köyü boşaltmakta ısrar etmesi üzerine başlayan çatışmalarda düne kadar IKYB'den 89 kişinin öldüğü, 287 kişinin yaralandığı, PKK'dan da 113 kişinin öldüğü, 276 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca, PKK'nın bazı köyleri de terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!