PKK, erzaksız kaldı

Güncelleme Tarihi:

PKK, erzaksız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

20 bin Mehmetçiğin katıldığı son Kuzey Irak Harekatı'nda, Apo'nun kış planları bozuldu. Genelkurmay Başkanı Org. Karadayı, ‘‘PKK'nın erzak ve mühimmat depoları ele geçti’’ dedi. Önceki akşam sıcak temas kurulan teröristlerden 30'u öldürüldü.

Kuzey Irak'ta tek güç olmayı hedefleyen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın planı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 bin askerle düzenlediği dar amaçlı son harekâtla bozuldu. Planlanan ilk hedeflere ulaşılması üzerine bazı zırhlı araçlar Türkiye'ye dönerken, teröristlere ait çok miktarda gıda maddesi ve silah ele geçirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Silahlı Kuvvetler'in Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği son harekatta PKK'nın önemli mühimmat depolarının ele geçirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, dün İran'a yolculamak üzere Ankara Esenboğa Havaalanı'na giden Karadayı, gazetecilerin operasyonun nasıl gittiği yönündeki sorusuna, ‘‘Harekât çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Sanıyorum birkaç gün sonra biter. Önemli malzemeler, önemli depolar ele geçti. Erzak, mühimmat depoları ele geçti’’ dedi.

Komando birlikleri Türkiye-İran-Irak üçgenindeki Hakurk bölgesini karış karış taramayı sürdürürken, Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) peşmergeleri Pirbela ve Sinath bölgelerinde önceki akşam teröristlerle sıcak temas sağladı. Bu çatışmada 30 teröristin öldürüldüğü, arazi taramalarında daha önceki operasyonda öldürülen 5 teröristin gömülü cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Çetin Doğan'ın komuta ettiği harekâtın ‘Bölgedeki terörist unsurları etkisiz kılmak ve kış hazırlıklarını bozmak’ amacıyla planlandığı, Kuzey Irak'ta geçici karargâhlar oluşturulduğu belirtildi.

APO'NUN HEDEFİ

Kuzey Irak'taki Kürt grupları sindirerek tek güç olmayı hedefleyen PKK lideri Abdullah Öcalan, tehditlerine aldırmayan IKDP lideri Mesut Barzani'yi hainlikle suçladı. Öcalan, bir süre önce yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulması için çaba harcadıklarını belirtmişti. Kuzey Irak'taki otorite boşluğundan yararlanan Öcalan'ın, Talabani'nin ev sahipliği yaptığı ve 16 Kürt örgütünün katılımı ile Süleymaniye'de yapılan Kürt Ulusal Kongresi'nin son harekât ile çalışmalarını kısa kesmek zorunda kaldığı ifade edildi. Zaho'da bekleyen Türk kamyoncuların sayısının 1500'e düştüğü bildirildi. Mazot fiyatının düşürülmesi ve dinarın karaborsacılar tarafından kasıtlı olarak yüksek tutulmasının önlenmesi konusunda Türk heyeti ile IKDP yetkilileri arasındaki görüşmelere de bugün yeniden başlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!