PKK, Çatak'ta köye saldırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK, Çatakta köye saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Van'ın Çatak İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'ne önceki gece saat 22.00 sıralarında baskın yapan bir grup PKK'lı teröristin otomatik silahlarla açtığı ateş sonucu 1 kadın öldü, teröristlerden 1'i ölü ele geçirildi. Köyü çevreleyen tepelere kadar inen teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında evinin önünde oturan 21 yaşındaki Reyhan İşnaz, vurularak olay yerinde öldü. Köyde bulunan karakoldaki güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 1 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Dağlık kesime kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyponlar sürüyor.

Dün saat 08.30'da Siirt'in Belenoluk Köyü'nden Pervari İlçesi'ne gelmekte olan Fazıl Batıhan yönetimindeki 65 EV 301 plakalı minibüs, Mihotepe Mevkiinde teröristlerin yola döşediği mayına çarptı. Patlamada yaralanan Fazıl Batıhan (26), askerden izinli geldiği bildirilen Halit Batıhan (20) ve Hüseyin Acar (27) Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, güvenlik güçlerinin, Tokat'ın Almus İlçesi Gölgeli Köyü kırsalında önceki gece TİKKO'nun sözde Doğu Anadolu Bölge Komutanlığı (DABK) kanadından olan 6 kişilik grupla girdiği silahlı çatışmada öldürülen 2 teröristin ‘Yaşar’ kod adlı Hatay doğumlu 23 yaşındaki Ali Haydar Değirmenci ile ‘Devrim’ kod adlı Tunceli doğumlu 21 yaşındaki bayan Gülhan Demir olduğu bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!