PKK, af çıkmazsa silah bırakmazmış

Güncelleme Tarihi:

PKK, af çıkmazsa silah bırakmazmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2002 03:06

Terör örgütü PKK, düzenlediği 8. Kongre'de yandaşlarına, "Kimse değil silahlı mücadeleyi, taş atmayı bile aklından geçirmesin" mesajını verirken, tüm PKK'lılara genel af çıkarılmadığı takdirde silahlı unsurların varlığını güçlendireceğini ifade etti.

13 Şubat'ta Irak-İran sınırındaki Dildağı'nda toplanan kongrede, alınan kararlar, Osman Öcalan, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Nizamettin Taş'ın imzaladığı bir metinde şöyle özetlendi:

PKK ismini değiştirerek, (henüz isim net olarak belirlenmedi) böylece, Türkiye'ye karşı iyi niyetini ortaya koymuştur.

Silahlı unsurları tasfiye etmeye hazırız ancak Türkiye'nin tüm PKK'lılara genel af çıkarması birinci koşuldur. Aksi takdirde silahlı unsurlar varlığını güçlendirerek devam edecektir ve bu meşru müdafadır.

PKK Avrupa ve Türkiye'de yeniden yapılanacak, bir çok biriminin faaliyetine son verip, hiç bir yasadışı faaliyet göstermeyecektir. Bu ortamda, kimse değil silahlı mücadeleyi, taş atmayı bile aklından geçirmemelidir.

Mücadele tamamen demokratik alanda olacaktır ve Türkiye'yi bölmek amaçlanmamaktadır.

Ortadoğu'da ‘‘Demokratik Ortadoğu Birliği’’ anlayışıyla hareket edilecek, tüm ülkelerdeki Kürtlerin bu birlik altında toplanmasına çalışılacaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!