Pişman teröriste, iki gün iki gecelik devlet düğünü

Güncelleme Tarihi:

Pişman teröriste, iki gün iki gecelik devlet düğünü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

PKK'da Şemdin Sakık'ın yardımcılığını yaptıktan sonra pişmanlık duyarak güvenlik güçlerine teslim olan ve bugün koruculuk yapan Abdülmuttalip Tanca'ya, Muş'ta devletin ve halkın desteğiyle iki gün süren düğün yapıldı. Düğün masrafları valilikçe karşılanan Tunca'ya Hasköylüler de ev eşyası aldılar.

Şırnak'ın Cizre İlçesi doğumlu 25 yaşındaki Abdülmuttalip Tanca, 6 yıl önce PKK'ya katıldı. Örgüt adına birçok eyleme katılan ‘‘Cizreli Ali'' kod adlı Tanca, bir süre sonra örgütün elebaşılarından Şemdin Sakık'ın yardımcılığına yükseldi. Daha sonra örgüt tarafından Muş'un Şenyayla bölgesi sorumluluğuna getirilen Abdulmüttalip Tanca, 1993 yılında kaçırılan petrolcü Saddullah Er'in öldürülmesi için görevlendirildi. Bu isteği yerine getirmeyen Tanca, Sadullah Er'i yanına alarak örgütten kaçtı ve Muş'ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgütten kaçtıktan sonra güvenlik kuvvetlerince düzenlenen operasyonlarda katılıp yardım eden Abdulmüttalip Tanca, geçen yıl gönlünü kaptırdığı Muş'un Hasköy İlçesi'nde oturan 19 yaşındaki Gönül Balkan'ı Vali Selahattin Hatipoğlu ve İl Güvenlik Komutanı Kurmay Albay Kemal Tutkun'a istetti. Kız tarafının evliliğe rıza göstermesi üzerine, bir zamanların teröristi geçen cumartesi günü muradına erdi.

Gönül - Abdülmuttalip Tanca çifti için ilk düğün Muş'un Hasköy ilçesi'nde yapıldı. İl Jandarma Alay Komutanlığı gazinosunda yapılan ikinci düğünde Vali Selahattin Hatipoğlu, İl Güvenlik Komutanı Kurmay Albay Kemal Tutkun ve İl Jandarma Komutanı Albay Erdoğan Gökçek, geline bilezik taktı. Köy korucularının da katıldığı düğünde Abdulmuttalip Tanca, ‘‘Mutluluğu bulmak isteyenler silahı bıraksın'' dedi. Tunca, Jandarma Alay Komutanlığı Gazinosu'nda askerlerle halay çekti. Tanca, dağdaki teröristlerin de güvenlik güçlerine teslim olmasını isteyerek, ‘‘Siz de gelin, kurtuluşunuz düğün olsun'' çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!