Piskopos cinayeti zanlısı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Piskopos cinayeti zanlısı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 09:18

Hatay'ın İskenderun ilçesi'nde Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel Vekili Luigi Padovese'nin öldürülmesi olayının zanlısı şoförü Murat Altun emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

VALİ LEKESİZ: "OLAY ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURULUYOR"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz,  Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin öldürülmesiyle ilgili  soruşturmasının çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi.

Lekesiz, yaptığı açıklamada, Padovese'nin 4,5 yıldır  şoförlüğünü yapan ve psikolojik tedavi gördüğü belirlenen Murat Altun'un (26)  İskenderun Emniyet Müdürlüğündeki sorgulanmasının ardından adliyeye sevk  edildiğini belirtti.

Hatay'da böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyduğunu kaydeden  Lekesiz, “Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor” dedi.

Katolik Kilisesi yetkililerinin Vatikan ile görüşme halinde olduklarını  belirten Lekesiz, “Padovese için İskenderun'da da bir tören düşünüyoruz. Ancak,  bunu ailesine ve Vatikan yetkilerine bıraktık. Cenazenin İtalya'ya götürülmesi  söz konusu. Bunun için elimizdeki tüm olanakları değerlendireceğiz” şeklinde  konuştu.

Haberin Devamı

'CİNAYET SİYASİ DEĞİL'

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin katil zanlısı Murat Altun'un avukatı Cihan Önal, “ Cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır. Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor” dedi.

Avukat Önal, müvekkilinin çeşitli ruhsal bozukluklar geçirdiğini, kullandığı ilaçların da ortada olduğunu belirterek, “Kendisi, cinayetle ilgili her şeyi itiraf etmiştir” dedi.

Müvekkilinin cinayeti tek başına işlediğini, hiç kimsenin etkisi ve yönlendirmesi altında kalmadığını, kimsenin de kendisine yardımcı olmadığını söylediğini anlatan Avukat Cihan Önal, şöyle devam etti:

“Ancak, anlatıldığı gibi cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır. Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor. Cinayeti de bu ruh haliyle işlenmiştir. Bizim de gördüğümüz kadarıyla müvekkilim ruhsal bozukluklar geçiriyor. Müvekkilim, 3-4 yıldan beri Padovese'nin yanında çalışmaktadır. Dosyada gizlilik kararı olduğu için aslında daha fazla bilgi alamıyoruz. Dava süresince Adli Tıp Kurumuna ve çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurulacak, gerekli açıklamalar da dava aşamasında yapılacak.”

Haberin Devamı

Müvekkilinin, cinayeti bıçakla işlediğini itiraf ettiğini vurgulayan Cihan, “Cinayeti neden işlediği konusunda da net bir şey söylemiyor. Aslında çelişkili ifadeler de veriyor. Biraz önce de söylediğim gibi müvekkilim ruhsal sorunlar yaşıyor” diye konuştu.

VAHİY GELDİ İDDİASI

Avukat Önal, bir gazetecinin, Murat Altun'un, “Vahiy geldi öldürdüm” şeklinde ifade verdiğinin hatırlatılması üzerine, “Müvekkilimin psikolojisi bozuktu, sorunları vardı, tedavi görüyordu. İfadesinde vahiy geldiğini söylemiş ama psikolojik sorunları var, böyle bir ifade kullanmış” diye konuştu.

Önal, bugün öğle saatlerinde Murat Altun'un ailesi ile basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Murat Altun'un, din değiştirdiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirten avukat Cihan Önal, müvekkilinin Müslüman olduğunu söylediğini kaydetti.

DURUŞMA SALONUNDA EZAN OKUDU

Episkoposu Vekili Luigi Padovese’nin cinayet şüphelisi Murat Altun, tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede Episkopos için ‘Deccaldı’ dedikten sonra 2 kez art arda yüksek sesle ezan okudu. Duruşma salonu dışındakiler tarafından da duyulan ezanın ardından Altun’un ifadesini verdiği belirtildi.

Öte yandan cinayet şüphelisinin, Luigi Padovese’yi evinin içinde bıçakladığı, Episkoposun can acısıyla binadan çıktığı, ardından yetişen saldırganın arkasından sarılıp boğazını kestiği de belirtildi. Bu sırada saldırganın “Allahu ekber” diye bağırdığı da ileri sürüldü.

Murat Altun'un ailesini tanıyanlar da, ayinlere katılmadığını, kendilerinin Müslüman olarak bildiklerini söyledi.

DIŞ KANAMA SONUCU ÖLÜM

Luigi Padovese’nin Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisi de tamamlandı. Otopsi tutanağında Padovese’nin ölüm şekli şöyle anlatıldı:
“Adli otopsi sonucunda ölümün, boğazlama kesisi ve kesici delici alet yaralanmalarına bağlı boyun büyük damar ve omurilik yaralanmaları ile iç organ yaralanmalarından gelişen dış kanama sonucu olduğu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!