Piknikte dehşet

Güncelleme Tarihi:

Piknikte dehşet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ailesiyle birlikte pikniğe giden 13 yaşındaki Fatma Akça Sarı, ormanda atış talimi yapan bir magandanın kurşunlarına hedef olup can verdi. Fatma'nın başına isabet eden kurşunun nereden geldiği tüm araştırmalara rağmen bulunamadı.

Sarıyer'deki Fatih Ormanları'nda dün ailesiyle piknik yapan 13 yaşındaki Fatma Akça Sarı, ormanda atış talimi yapan piknik magandalarının silahından çıkan kurşunla can verdi. Bir anda ‘‘Başıma taş geldi’’ diyerek dedesinin ayakları dibine yığılan küçük kızı öldüren kurşunun nereden atıldığı tüm araştırmalara rağmen bulunamadı.

Sarı Ailesi'ni yıkan ölüm saat 17.00 sıralarında yaşandı. Gün boyu Bahçeköy Yolu üzerindeki piknik alanında neşeli saatler geçiren Kocasinan İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Fatma,ablası Merve ve kuzenleri Elif ve Yeliz ile top oynadı. Bu sırada kimin ve nereden ateşlediği belli olmayan kurşun Fatma'nın başına isabet etti.

BAŞIMA TAŞ ATTILAR

Acılar içinde kalan Fatma, dedesi Hasan Demirekin'in yanına giderek ‘‘Başıma taş attılar’’ dedi. Vurulduğunu fark edemeyen talihsiz kız kanlar içinde yere yığıldı. Düştüğü yerde can veren Fatma'nın akşam yemeği için hazırlık yapan annesi Ayşe Sarı ile babası Adnan Sarı çığlık atarak çevreden yardım istedi. Küçük kız hemen hastaneye götürüldü fakat doktorlar Fatma'nın öldüğünü ailesine bildirdiler. Küçük kızlarını inanılmaz bir şekilde kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Sarı ailesi çocuklarının başına saplanan bir kurşunla öldüğünü öğrenince şoka girdiler.

PİKNİKÇİLER DİDİK DİDİK ARANDI

Olay yerine gelen Bahçeköy Jandarma yetkilileri yaptıkları ilk araştırmada ateş eden kişiyi belirleyemeyince polisten yardım istedi. Fatih Ormanları çıkışında geniş güvenlik önlemleri alan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri ile Şahin'ler piknikçileri didik didik aradı. Ancak Fatma'nın ölümüne neden olan kişi bulunamadı.

Mermi çekirdeği Fatma'nın kafasına saplanıp kaldığı için çapı ve atıldığı silahı henüz tespit edemeyen polis yaptığı aramalarda, 20 ruhsatlı silaha el koydu. Polis küçük kızın ölümüne büyük olasılıkla alkollü piknikçilerin havaya açtığı ateş sonucu seken bir merminin neden olduğunu belirtti. Balistik inceleme sonuçlarının toplanan silahlarla karşılaştırılacağını söyleyen yetkililer ‘‘Bunlar içinde olmasa bile silah eğer ruhsatlıysa mutlaka buluruz’’ dediler. Yetkililer piknik alanlarında ateş edenleri gören vatandaşların derhal 155 polis imdat telefonunu aramalarını da istediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!