Piknik yapmak ve piknik alanlarında mangal yakmak yasak mı?

Güncelleme Tarihi:

Piknik yapmak ve piknik alanlarında mangal yakmak yasak mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 11:35

Piknik yapmak ve piknik alanlarında mangal yakmak yasak mı sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Uzun süredir pandemi dolayısıyla yasak olduğu ifade edilen piknik faaliyetleri için bazı illerde gevşemeye gidildi. Diğer taraftan mangal yakma yasağı da bu kapsamda vatandaşların araştırdığı hususlar arasında yer buluyor. Peki, piknik yapmak ve mangal yakmak yasak mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Piknik yapmak ve mangal yakmak yasak mı sorusu için detaylar gündemde yer almaya devam ediyor. Özellikle pandemi yasaklarının gevşetilmesi dolayısıyla hafta sonlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların gündeminde yer alan mangal yakma yasağı, internet üzerinden araştırılıyor. Peki, Piknik yapmak ve piknik alanlarında mangal yakmak yasak mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

ANTALYA'DA PİKNİK YASAĞI KALKTI

ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Aralık 2020'den beri uygulanan sahil bantları, park, mesire, ören yerleri ve piknik alanlarında piknik yapılmasına yönelik yasak kararı kaldırıldı.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma ve ardından yarı kapanma sürecinde Türkiye genelinde vaka sayılarında yaşanan hızlı düşüşün ardından 1 Haziran itibarıyla da kademeli normalleşme süreciyle birçok kısıtlama da kaldırıldı. Bu kapsamda Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar daha aldı. Alınan karara göre, 1 Aralık 2020 tarihinden beri sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında piknik yapılmasının yasak olduğu karar iptal edildi.

Haberin Devamı

MANGAL YAKMAK YASAK MI?

Mangal yakma yasağı, belirlenen alanlar haricinde devam ediyor. Ormanlık alanlarda ve ateş yakmanın yasak olduğu bölgelerde mangal yakılması halinde cezai işlem uygulanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!