Peygamber Süpürgesi nedir ve faydaları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Peygamber Süpürgesi nedir ve faydaları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2020 17:30

Peygamber Süpürgesi bitkisi, son günlerde faydaları ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Aslen Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinde yetişen Peygamber Süpürgesi, Türkiye'de ise Kaz Dağları bölgesinde yetişmektedir. Pelin Otu olarak da bilinen Peygamber Süpürgesi faydaları dolayısıyla ilaç yapımında da kullanılmaktadır. Peki, Peygamber Süpürgesi faydaları nelerdir? İşte, o bilgiler

Haberin Devamı

Peygamber Süpürgesi bitkisinin biyolajik adı Artemisia annua’dır. Anavatanı Çin olan bu bitki Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde de yetişir. Bu bitki ateşin düşürülmesine yardımcı olur. Kuvvet verici, mide sağlığını koruyucu etkileri de bulunmaktadır. İçerdiği artemisinin maddesi sayesinde tıbbi açıdan önemli, bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Güzel koku vermesi sebebi ile süs bitkisi olarak da yetiştirilmektedir.

Ana vatanı Asya ile Kuzey Amerika olan ve Türkiye'de de Kaz Dağları'nda doğal olarak yetişen Artemisa annua bitkisi, şimdi de Aksaray'ın Eskil ilçesinde bir kadın çiftçi tarafından ekilerek yetiştirildi. İlçesinde tarım ile uğraşan Havva İnanç (42), bitkinin birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirterek, korona virüs aşısında da bu bitkinin kullanılmasının önerildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Kadın çiftçi Havva İnanç, 2020 yılında çok zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Ben bu zamana kadar, birçok tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini yaptım. Bu bitkilerden birisi de pelin otu, peygamber süpürgesi otudur. Bilindiği üzere, şu an dünyada birçok bilim insanı bu bitki üzerine araştırma yapıyor ve bu bitkinin Covid-19 tedavisinde kullanıldığını ifade ediyor. Okulların başladığı bu dönemde, bu bitkinin suyu kaynatılarak takviye tedavi olarak çocuklara veriliyor. İnternette yaptığım araştırmalarda da Covid-19 aşısında da bu bitkinin kullanılması öneriliyor. Ben de arazimin iki yerinde bu bitkinin deneme ekimini yaptım. İkisinde de çok güzel verim aldım. İnşallah seneye daha geniş bir şekilde bunun tarımını yapacağım. Otun o kadar güzel kokusu var ki, içine çektiğinde insanın göğsü rahatlıyor ve ferahlıyor. Ben bu otun endüstriyel tarımda yaygınlaşması taraftarıyım. Yaptığım araştırmalarda akciğerde bir numaralı etkisi var. Kendimiz de kullanıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!