Perşembe günü yine kar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Perşembe günü yine kar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2004 12:20

Yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre perşembe günü balkanlar üzerinden yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Akşam saatlerinde Sarıyer ile Balmumcu arasında ve Anadolu yakasının tamamında başlayan karla karışık yağmur, dün sabah saatlerinde kar haline dönerek yine bu bölgelerde aralıklarla yağmaya devam etti.

Kar yağışı sırasında şimşek ve gök gürültüsü olması dikkat çekti. Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle İstanbul’un zor işleyen pazartesi trafiği felç oldu. Boğaz köprülerindeki buzlanma nedeniyle araçların yavaş gitmesi sonucu TEM Otoyolu ve O-1 Karayolu’nda trafik çok ağır aktı.

Köprülere doğru kilometrelerce uzayan kuyruklardaki araçlar Anadolu yakasından Avrupa yakasına 3-4 saatte geçebildi. Eski Büyükdere Caddesi’ndeki sıkışıklık sebebiyle de TEM Otoyolu Avrupa’dan Anadolu istikametine doğru da Maslak’tan Mahmutbey’e kadar tıkandı. Yaşanan trafik sıkışıklığında arızalanan çok sayıda aracın kapladığı emniyet şeritlerinin kapanması sebebiyle yardım ekipleri de yoğunluk yaşanan bölgelere ulaşamadı.

Kar yağışı ve fırtına, Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. 1 kişi donarak ölürken, binlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

Öğrenci otobüsü köprüden uçtu 5 ölü, 42 yaralı

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Çanakkale gezisine katılan Yozgatlı öğrencileri taşıyan otobüs, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde kaza yaptı. İçinde öğrencilerle birlikte 47 kişinin bulunduğu Tempo Turizm’e ait otobüs, sabaha karşı aşırı hız, sis ve tipi nedeniyle bariyerleri kırarak 5 metre yüksekliğindeki köprüden uçtu. Kazada, otobüs şoförü Nuh Andaç (35), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Şube Müdürü Ertuğrul Kargı (42), İlköğretim Okulu öğrencilerinden Sefa Erdemir (12) olay yerinde, diğer öğrenciler Emre Muş (16) ile Neslihan Karalıklı ise kaldırıldıkları Yerköy Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

KAR YAŞAMI FELÇ ETTİ

ADANA
’nın Feke İlçesi’nde, Tortulu Köyü’ndeki yakınlarını ziyaret ettikten sonra dönmek üzere yola çıkan sara hastası Ali Güler (63), Karagediği mevkiinde donarak öldü.

GÜMÜŞHANE’nin Çamlık Yaylası’nda önceki gece mahsur kalan ve telefonla yardım isteyen Hüseyin Yayla’ya sabaha karşı saat 02.00 sıralarında ulaşılarak kurtarıldı.

ERZURUM’da hızı saatte zaman zaman 85 kilometreyi bulan fırtına, gece karanlığında ortalığı savaş alanına çevirdi. Kentin büyük bir bölümüne yaklaşık 3 saat elektrik verilemedi. Erzurum- Bingöl karayolunda mahsur kalan sürücü ve yolcular, zor anlar yaşadı.

SİVAS-Erzincan karayolu Kızıldağ mevkiinde, kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 6 saat kapandı. Yolcu ve sürücüler, tesislerde bekletildi. Çeşitli kazalarda, 16 kişi hafif yaralandı.

VAN’ın Gevaş İlçesi’nde, hızı saatte 60 km’yi bulan fırtına bazı evlerin çatılarını uçurdu, elektrik direklerini devirdi. 10 köye elektrik verilemiyor.

GAZİANTEP’te yağışlar nedeniyle kentin içme suyunu karşılayan Kartalkaya Barajı kirlendi. Kente verilen su kesildi.

KAYSERİ’nin Pınarbaşı ve Sarız İlçesi’ne saat 01.00’den itibaren kar ve tipi nedeniyle elektrik verilemiyor. Pınarbaşı İlçesi’nde ilçe stadyumunun kapalı tribünlerinin bir bölümü kardan çöktü.

ANTALYA’da hızı zaman zaman saatte 80 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle yoldan geçen ticari bir taksinin üzerine ağaç devrildi. Taksideki yolcu elinden hafif şekilde yaralandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!