Pera’nın festivali 10 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Pera’nın festivali 10 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 00:00

PERA FEST, 14 Kasım ‘Türk Sineması Günü’nde başlıyor. Gün boyunca TÜRVAK salonunda sinemamızın tarihine ilişkin belgeseller ve son Cannes Film Festivali’nde yenilenmiş kopyası sunulan Lütfi Akad’ın başyapıtı ‘Hudutların Kanunu’ gösterilecek. Aynı akşam, Ghetto’daki açılış konserinde Napoli’den gelecek folk müzik topluluğu ‘I Solisti di Montemarano’ sahne alacak. Dokuz müzisyenden oluşan topluluk, İtalya’nın en özgün geleneksel müziği olan ‘Tarantella’ müziği ve danslarından oluşan bir program sunacak.

Festivalin ikinci günü aynı salonda, ‘Freedom Express’ gecesi yer alıyor. Bu yılki festivalin en çarpıcı etkinliklerinden biri, İspanya’dan, Endülüs’ten gelecek Andres Marin Flamenko topluluğunun 16 Kasım’da MKM salonunda sunacağı gösteri.
Festivalin bu yılki ana teması ‘çokkültürlülük’ olarak belirlendi. İstanbul Modern’de düzenlenecek film gösterileri de iki başlık etrafında toplanıyor. ‘Sinemamızda Çokkültürlülük’ başlığı altında ülkemizden belgeseller gösterilirken; ‘Çokkültürlü Avrupa Sinemaları: İspanya’ başlığı altında Bask, Katalan, Galiçya dillerinde ve İspanyolca dört film yer alacak. Pera Müzesi’nde, bu yıl ilk kez Cannes’da özel bir gösteride sunulan ‘Türk Pasaportu’ gösterilecek, gösteri sonrası filmin hayatta olan kahramanları ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!