Pelosi ile sürekli görüşen Türk

Güncelleme Tarihi:

Pelosi ile sürekli görüşen Türk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 00:00

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Washington ziyareti sırasında bir araya gelemediği Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile başka bir Türk ise sürekli görüşüyor.

Haberin Devamı

Demokrat Partili Pelosi, Temsilciler Meclisi'ne Kaliforniya'dan seçildi. Seçim kampanyası sırasında Ermeni kökenli Amerikalı seçmelerine "Ermeni soykırımı kararı" için vaatlerde bulundu.

 

Pelosi, on binlerce Amerikalı Ermeninin oylarıyla Temsilciler Meclisi'ne, adından, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsiler Meclisi'ne başkan seçildi. Böylece Amerikan tarihinde Temsilciler Meclis'inin ilk kadın başkanı unvanının da sahibi oldu.

 

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Washington ziyareti sırasında Türkiye'nin "Ermeni soykırımı tasarısına" karşı görüşlerini anlatmak için Nancy Pelosi ile görüşmek istedi. Pelosi bu görüşmeye yanaşmadı.

 

Haberin Devamı

Ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Washington ziyareti sırasında Pelosi ile sürekli görüşen bir Türk olduğu ortaya çıktı.

 

İŞTE O TÜRK

 

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nin Orgeneral Büyükanıt için verdiği büyük resepsiyon, son yılların en coşkulu, adeta bir miting havasında geçen davete sahne oldu. Davetlilerden biri de kuaför Yurdum Öztürk'tü.

 

Kongre’de Ermeni tasarısının öncülüğünü yapan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin düzenli olarak gittiği Türk kuaför Yurdum Öztürk, Büyükanıt’ın yanına gelerek, “Pelosi’ye soruyorum: Kore’de ABD askeriyle omuz omuza kim savaştı? Soğuk savaşta Sovyetlere karşı sizi kim korudu?” dedi. Büyükanıt’ın “Ne yanıt veriyor?” sorusuna Öztürk, “Veremiyor ki” cevabını verdi.

 

BURADA DÜĞMEYE BASTIM

 

/images/100/0x0/55eb43c7f018fbb8f8b5f7bd
Büyükanıt bir grup gazeteciyle sohbet ederken, New Jersey’de yaşayan Fethullah Gülen’e dokundurmadan edemedi. Özellikle, “Türkiye bölünecek” söylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesini, bundan sonra da sürekli gündemde tutacağını vurguladı. Konuşmasının sadece konu başlıklarının kağıda yazılı olduğunu, geri kalanını içinden geldiği gibi heyecanla yaptığını belirten Büyükanıt şöyle devam etti:

 

Haberin Devamı

“Burada düğmeye bastım. Türkiye kristal bardak mı kırılsın? O zaman biz asker olarak boşuna varız. Gidelim Türkiye’den başka yere yerleşelim. Hatta gelelim ABD’ye (gülerek) New Jersey’e yerleşelim.”

 

Bir konferans için Washington’da bulunan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru da resepsiyona katılanlar arasındaydı. Büyükanıt bir ara “Buyurun Fehmi Bey. Çok açık, tenkit edici şekilde düşünerek de verin yanıtınızı: Nasıl buldunuz konuşmamı?” diye sordu. Koru, “Çok iyiydi. Özellikle Türk insanının kendisine güven duyması vurgusu çok doğruydu” yanıtını verdi.

 

Büyükanıt, Şemdinli dosyası kastedilerek yöneltilen “Size karşı komplolar vardı. Defter kapandı mı?” sorusuna “Türk halkının gündeminde böyle bir konu yok. Halkın bana olan sevgisi ortada” diye cevapladı.

 

Haberin Devamı

SÖYLEV'İ İMZALATTILAR

 

Albay rütbesiyle Kuleli Askeri Lisesi Komutanı olduğu 1985 yılında atıcılık şampiyonu olan Şüca Yolbay isimli eski öğrencisi Büyükanıt’ın yanına gelerek, elinden madalya aldığı törenin fotoğrafını imzalattı ve elini öptü. Aynur Sümer isimli finans uzmanı da yanında getirdiği Atatürk’ün Söylev’ini Büyükanıt’a imzalattı.

 

Pek çok kadın konuk Büyükanıt’a“Paşam aç kaldınız” diyerek tabak tabak yemek getirdi. Büyükanıt “Sizdeki bu sevgi olduğu sürece benim karnım hep tok kalır” dedi.

 

Büyükanıt konu futbol olduğunda ise uçak yolculuğu sırasında koyu Beşiktaş taraftarı Nurten isimli hostesle yaptığı sohbeti hatırlatarak, “Nasıl koyu Beşiktaşlı. Ben ‘Fener-Beşiktaş kardeş takımlar’ dedim, bana ‘komutanım ne kardeşliği’ karşılığını verdi” dedi.

 

/images/100/0x0/55eb43c7f018fbb8f8b5f7bf
Büyükanıt, uzun boyuyla tanınan Anadolu Ajansı Washington muhabiri Deniz Arslan ile fotoğraf çektirirken “Ben kendimi uzun boylu zannederdim. Ama Deniz bana tepeden bakıyor” dedi. Arslan’ın eski eşi NTV muhabiri Ümit Enginsoy’a da “Gel aramızda dur boylarımızı dengeleyelim” diye takıldı.

 

Haberin Devamı

KIZI BİLE BABASININ NEREDE OLDUĞUNU "hurriyet.com.tr"DEN ÖĞRENDİ

 

Büyükanıt Paşa ABD’de gezisine devam ederken Türk kamuoyu da bu seyahatin ayrıntılarını anında hurriyet.com.tr’den öğreniyor. Büyükanıt’ın nerede olduğunu sadece Türk halkı değil yakınları da hurriyet.com.tr’den takip ediyor…

 

Hurriyet.com.tr, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ABD gezisini adım adım izleyerek anında okuyucularına ulaştırmaya devam ediyor. Ve belki de medya tarihinde ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın kızı babasının nerede olduğunu anında bir internet gazetesinden öğreniyor Yani hurriyet.com.tr’den öğreniyor…

Nasıl mı?

 

Bunun cevabını Orgeneral Büyükanıt’ı ABD gezisinde adım adım izlerken alıyorum:

 

Haberin Devamı

New York’tan Washington’a trenle yaptığı seyahatin tren hareket eder etmez hurriyet.com.tr’de hemen yayına girdiğini kendisinin gördüğünü de hatırlatan Büyükanıt kızıyla arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

 

"Kızıma telefon ettim. ‘ABD’de şimdi neredeyim, Hürriyet’in internet sitesine gir görürsün’ dedim. Beş dakika sonra geri aradı, ‘Vallahi okudum baba trendeymişsin’ dedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!