Pele, ereksiyon sorunu için kampanya başlattı

Güncelleme Tarihi:

Pele, ereksiyon sorunu için kampanya başlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2002 02:00

Efsanevi futbol yıldızı Pele, bir ilaç şirketinin başlattığı ereksiyon sorununa karşı bilinçlendirme kampanyasında, ‘‘Ben ereksiyon problemi yaşamadım ama eğer yaşasaydım doktora giderdim. Bunu yaşayan herkese de doktora gitmelerini tavsiye ediyorum’’ dedi. Doktorların verdiği bilgiye göre, 40 yaşın üzerindeki her üç erkekten biri ereksiyon sorunu yaşıyor.


Brezilyalı futbol yıldız Pele, Pfizer ilaç şirketinin Tokyo'da başlattığı kampanya için internet üzerinde canlı yayınlanan konferansa katıldı. Konferansı yöneten Pfizer ‘Erkek ve Kadın Sağlığının Korunması Grubu’ Başkan Yardımcısı Dr. Michael Widlitz, dünya erkeklerin büyük hayranlık ve saygısını kazandığı için Pele'yi tercih ettiklerini söyledi. Erkeklerin çoğunun ereksiyon sorunuyla karşılaştıkları zaman doktora başvurmaktan kaçındığını belirten Dr. Widlitz, ‘‘Bu kampanya ereksiyon sorunu konusunun tabu olmaktan çıkarılmasını ve erkeklerin bu şikayetlerini doktorlarına rahatça anlatabilmelerini sağlamayı amaçlıyor’’ dedi.

Konferansta konuşan Avrupa Erkek Sağlığı Forumu Başkanı Dr. Ian Banks, ‘‘erektil disfonkiyon’’ veya ‘‘sertleşme problemleri’’ olarak adlandırılan sorunların 40 yaşın üzerinde her üç erkekten birinde görüldüğü ve dünyada 140 milyon erkeğin ereksiyon sorunu yaşadığını belirtti.

Pele, ‘‘Siz de ereksiyon problemi yaşadınız mı?’’ sorusuna ‘‘Hayır yaşamadım ama yaşasaydım bunu hiç çekinmeden doktorumla görüşürdüm’’ cevabını verdi. Pele, Brezilya, Japonya, İsveç, İtalya ve Almanya da dahil olmak üzere bir çok ülkede ereksiyon sorunu konusunda düzenlenecek bilinçlendirme çalışmalarına katılacak.


Ereksiyonun sırrı çözüldü


John Hopkins Üniversitesi'nde görev yapan bilimadamları, yaklaşık 10 yıl önce erotik düşünce ya da dokunuş sonrasında penisteki sinir uçlarının nitrik oksit salgıladığını söylemişlerdi. Şimdi yine aynı üniversitenin araştırmacıları, sinir uçlarından sonra damarların devreye girerek nitrik oksit salgılamaya devam ettiğini belirlediler. Üroloğ Doç. Arthur Burnett ve ekibi, kan basıncı sonucunda damarlardaki ‘‘endothelial’’ hücrelerini harekete geçirip, nitrik oksit salgılanması temin ettiklerini belirlediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!