Pekineller’den muhteşem konser

Güncelleme Tarihi:

Pekineller’den muhteşem konser
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Londra'nın ünlü sanat merkezi Queen Elizabeth Hall'da konser veren Güher ve Süher Pekinel kardeşler, eleştirmenlerden tam not aldı. Sekiz yıl aradan sonra ikinci kere Londra'ya gelen Pekinel'ler, Bristol'da da BBC için konser veriyor. ‘‘Dünyanın en mükemmel piyanist ikilisi’’ olarak kabul edilen kardeşler, gelecek yıl Royal Albert Hall'da konser verecek.

Dünyaca ünlü piyanistlerimiz Güher ve Süher Pekinel kardeşler, Londra'nın sanat merkezi Queen Elizabeth Hall'da başarılı bir konser verdi. Müzik otoritelerinin ‘‘Dünyanın en mükemmel ikilisi’’ diye tanımladığı Pekinel kardeşler bir saati aşkın konser sonunda defalarca alkışlanarak sahneye çağrıldı.

Dünyanın en önde gelen ikili piyanistlerinden Pekinel kardeşler, 8 yıl aradan sonra Londra'da verdiği ikinci konserde, Brahms, Bach, Gershwin, Liszt, Lutoslawski'nin eserlerini seslendirdi. Pekinel kardeşlerin mükemmel uyum ve yorumu, büyük beğeni topladı. Aralarında Londra Büyükelçisi Özdem Sanberk ve eşi Sumru Sanberk'in de bulunduğu davetliler için daha sonra bir resepsiyon verildi. Konser sonrası tebrikleri kabul eden Pekinel kardeşler, bugün de BBC televizyonu için Bristol'da bir konser vereceklerini, bunun radyodan naklen yayınlanacağını kaydettiler. Londra konserinden büyük keyif aldıklarını belirten Süher ve Güher Pekinel, önümüzdeki yıl İngiltere'nin en prestijli salonu Royal Albert Hall'da konser verecekler.

Her konsere saatler süren provalarla hazırlandıklarını, aralarında iş bölümü yaptıklarını kaydeden Güher ve Süher Pekinel, ‘‘Queen Elizabeth Hall'da birbirimizin yüzünü görmeden çaldık. Ancak piyanoları karşı karşıya koysalar, birinin kapağı kalkmayacak, ses ve akustik çok etkilenecekti. Bunu kaybetmemek için piyanoları arka arkaya koydurttuk. Sonuçtan memnun kaldık’’ diye konuştular.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!