Pedagojik formasyon şartı kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Pedagojik formasyon şartı kalktı mı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 16:03

Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi Toplantısı'nda katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, uzun süredir uygulamada olan pedagojik formasyon şartına da değindi. İşte, Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Vizyon Belgesinin açıklandığı toplantıda, eğitim fakültesi mezunu olmayıp öğretmenlik mesleğini yapmak isteyen kişilerin almak için çaba sarf ettiği pedagojik formasyon şartını kaldıracaklarını açıkladı. Erdoğan ayrıca, "bu eğitimi Milli Eğitim Bakanlığımız verecek." dedi.

Öte yandan, 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nin neticelerinin her yıl kademe kademe alınacağına dikkati çeken Erdoğan, "İnşallah 2023'te de yüzde 100 sonuca ulaşmış olacağız." dedi.

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler.

Bu programda öğrencilere; Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Eğitim Psikolojisi, Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretmenlik Uygulaması, Öğretmenlik Meslek Etiği, Eğitim Tarihi, Eğitimde Program Geliştirme, Eğitim Sosyolojisi, Eğitim Felsefesi, Rehberlik, Bilgisayar Destekli Öğretim, Özel Eğitim, Karakter ve Değerler Eğitimi, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Eğitimde Eylem Araştırması, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Türk Eğitim Tarihi, Bireyselleştirilmiş Öğretim, Yaşam Boyu Öğrenme, Gelişim Psikolojisi dersleri verilir.

BAKMADAN GEÇME!