Pearson: Tasarıdan biz de rahatsızız

Güncelleme Tarihi:

Pearson: Tasarıdan biz de rahatsızız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2000 00:00

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, ABD Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı tasarısından son derece rahatsız olduklarını belirterek, Türk halkının hissiyatını anladıklarını söyledi.

Ankara ve İstanbul dışında ilk kez bir Anadolu şehrine gelen Büyükelçi Robert Pearson ve eşi, Samsun Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti. Güler, Pearson'a " Ermeni tasarısı hakkında Samsunluların duyduğu üzüntüyü" iletti.

Pearson da, eşiyle birlikte Samsun'a gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Buraya gelişim, M.Kemal Atatürk'ün, Türkiye'nin yaratılmasında ve Türkiye'nin uluslararası sistem içinde yer almasında gösterdiği çabalara saygımızın ifadesidir. Buraya Amerikan halkının, Türk halkına olan güveninin ifadesi olarak geldik" dedi. Pearson, Ermeni soykırım tasarısı için de şunları söyledi:

"Biz Amerikalılar, Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelen bu tasarıdan son derece rahatsız olduk. Başkanımız, Dışişleri ve Savunma Bakanlarımız ile ABD'nin önde gelen liderleri, bu tasarıya kesinlikle karşı olduklarını ifade etmişlerdir. Türk halkının hissiyatını tümüyle anlıyoruz ve bu tasarının durdurulabilmesi için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Türk-Amerikan ilişkileri son derece kuvvetli, bu aynen Mimar Sinan'ın yarattığı eserler kadar kuvvetli. Her iki tarafa düşen görev de bu mükemmel güzel yapıyı muhafaza edebilmektir."

Pearson, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Başkan Vekili Necati Dündar'la görüştü.

Büyükelçi Pearson, bu akşam Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!