Pearl'den haber yok

Güncelleme Tarihi:

Pearlden haber yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 02:00

Pakistan'da dokuz gün önce kaçırılan Amerikalı gazeteci Daniel Pearl için verilen son süre dün öğleden sonra dolduğu halde akıbeti belli olmadı. Bu arada Pearl'ü kaçıranlardan birinin Hindistan hükümet yetkilileriyle telefon görüşmeleri yaptığı iddia edildi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Abdül Settar, resmi ziyaret için bulunduğu Berlin'de, Pearl'ü kaçıranların lideri Mübarek Şah adlı kişinin kullandığı cep telefonunun kayıtlarına ulaştıklarını açıkladı. Abdül Settar, Pakistan polisinin ele geçirdiği bilgiye göre, Mübarek Şah'ın ‘‘birkaç kez yabancı ülkeleri aradığını ve aranan numaraların üçünün, Hint hükümetinde önemli konumlarda bulunan üç kişiye ait olduğunu’’ kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanı, ‘‘Bu kadarını biliyoruz. Bu kişinin, Hindistan'daki birisiyle işbirliği yaptığını iddia etmiyoruz, ancak bence bu durum, ilgili tüm kişiler tarafından bilinmeli’’ dedi.

Yeni Delhi yönetimi, Daniel Pearl'ün kaçırılması olayında bağlantısı olduğu iddialarını ‘‘gülünç’’ bulduğunu açıklamıştı.

Pearl'ü kaçıranlar, ABD'nin Afganistan'daki savaşta ele geçirdiği Pakistanlı tutsakları serbest bırakmaması halinde Amerikalı gazeteciyi öldürecekleri tehdidinde bulunmuştu. Eylemciler, verdikleri süreyi önceki gün bir gün uzattıklarını açıklamışlardı. Bu süre dün öğleden sonra doldu. Henüz Pearl'ün akıbetine ilişkin bir haber alınamadı.

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Pearl'ü kaçıranlarının isteklerini yerine getirmenin imkansız olduğunu, dolayısıyla kendileriyle hiçbir pazarlık yapmalarının söz konusu olmayacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!