Patronlar için sefertası hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Patronlar için sefertası hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 09:57

Yoğun iş yaşamında sağlıklı beslenmek isteyen, kilo problemi olan, evde yemek yapamayan ancak dışarıda da aradığını bulamayanlar ve anne adayları için 7 gün 5 öğün yemek servisi yapan Rafinera, 4 ayda 100'ün üzerinde kişiye ulaştı. Rafinera, 52 YTL'den başlayan fiyatlarla 3 ana 2 ara öğün yemeği her gün üyelerinin kapısına kadar götürüyor.

Haberin Devamı

Vejetaryenlerden, gluten ve laktoz alerjisi olanlara kadar doğru besini bulmakta zorlanan herkese gurme şef ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanan yemeklere en yoğun talep işi başlarından aşkın bankacı ve sigortacılardan geliyor. Yemek servisine özellikle yöneticilerin rağbet gösterdiğini söyleyen Rafinera'nın sahibi Didem Altınbaşak Tulgan, iki hafta içinde çalışanlara özel ekonomik paketleri de devreye sokacaklarını açıkladı.

 

Referans Gazetesi'nin haberine göre Tulgan, Rafinera'nın doğuşunu "Hamileliğim süresince tıbbi bir sorundan ötürü bebeğim yeterli beslenemiyordu. Doktorum da yapılacak tek şeyin bebeğe ulaşan besinin çok çok iyi olmasına dikkat etmek olduğunu söyledi. Ben de o dönem çok yoğun çalışıyordum ve sağlıklı beslenmekte zorlanıyordum. Ama doğum için yurtdışına gittiğimde özel yemek servisi ile tanıştım ve hayatım kolaylaştı. Türkiye'ye dönünce benzer bir projeyi hayata geçirdim" diyerek anlatıyor.

Haberin Devamı

 

Servis karton sefertasıyla

 

Öncelikle sağlık sorunları olanlar, anne adayları, gün içinde yemek yemeye zor vakit bulan iş adamları ve özel beslenmeye gerek duyan kişiler için mönüler hazırladıklarını belirten Tulgan, yükselen sağlıklı beslenme ve detoks trendinin de Rafinera'nın ilerlemesinde önemli roy oynadığını kaydetti.

 

Şu an 30 bin öğün/kişi aylık kapasite ile çalıştıklarını aktaran Tulgan, ekipteki beslenme uzmanlarının kilo vermek isteyenler, anne adayları, sağlıklı beslenmeye yönelik, vejetaryan, detox ve kişiye özel yemekler olmak üzere 6 farklı beslenme planı doğrultusunda mönüler hazırladığını aktardı.

 

Tulgan özellikle gluten alerjisi, diabet gibi çeşitli tıbbi sorunları olanların Rafinera'yı tercih ettiğini söyledi. "Rafinera ev yemeği değil. Salatasından, tatlısına kadar şık restoranların mönülerinin sağlıklı beslenmeye göre ayarlanmış şekilleri" diyen Tulgan, 4 haftada bir değişen mönülerle kişilerin sevdikleri yiyeceklere uygun servis yaptıklarını belirtti. Sabah 06.30'da başlayan servisler kişinin o gün bulunacağı yere ulaştırılıyor. 52 YTL'den başlayan mönülerin fiyatları da istenen öğün sayısı ve içeriğine göre 69 YTL'ye kadar yükseliyor.

 

Haberin Devamı

Şu an ağırlıklı olarak yönetici kesiminden iş adamlarının yoğun talep gösterdiğini söyleyen Tulgan iş dünyasına yönelik sistemlerini şöyle anlattı: "İş adamlarının asistanlarıyla görüşerek günlük programlarını öğreniyor ve ona göre mönülerini programlıyoruz. Eğer gün içinde dışarıda yemek yiyecekse, gideceği restoranın mönüsünden ona uygun yemekleri belirleyip beslenme düzenini koruyoruz."

 

Uygun fiyatlı mönüler de olacak

 

Tulgan 2 hafta içinde "Business Line" adını verdikleri daha uygun fiyatlarla iş merkezlerine de servise başlayacaklarını söyledi. Sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini evde yiyen çalışanlara yönelik öğle yemeği ve 2 ara öğün servisi yapacaklarını söyleyen Tulgan, ayrıca geç mesailere kalanlar için de özel mönüler hazırladıklarını ifade etti.

 

Haberin Devamı

Tulgan ayrıca, iftar ve sahur arasında kişilerin kilolarını korumaları için ramazan paketi de hazırladıklarını söyledi.

 

RAFİNERA'NIN İKİ MÖNÜSÜ

 

52 YTL'lik Fit&Well mönüsü

 

* Esmer ekmek üzerinde taze kekikli labne

* Yeşil elma ve kivi püresi

* Limon kabuklu, buharda pişmiş karides, Akdeniz yeşillikleri ve esmer ekmek dilimi

* Elmalı cevizli krep

 

65 YTL'lik mönü

 

* Fesleğen ve peynirli panini

* Organik meyve salatası

* Nuar, salsa verde, Akdeniz salatası

* Kuru domatesli labne, siyah ekmek kıtırları

* Zencefilli somon köfte, sarmısaklı sote fasulye ve havuç

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!