Patriğe yönelik eylem hazırlığı iddiasına 15 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Patriğe yönelik eylem hazırlığı iddiasına 15 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 18:35

FENER Rum Patriği’ne yönelik eylem düzenleyeceği iddiasıyla tutuklanan İsmet Reçber hakkında “Silahlı örgüte üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiye dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Esenyurt Belediyesi eski sanığı Gürbüz Çapan'ın bu eylemi organize ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İddianamede, İstanbul Valiliği’ne gönderilen ihbar mektubu 6 papaza yönelik suikast girişiminde bulunulacağı, Kars’ta marangozluk yapan İsmet Reçber’in de Fener Rum Patrikhanesine yapılacak olan eylemle görevlendirildiği belirtildi. İhbar mektubunun ardından takibe alınan İsmet Reçber’in 19 Haziran 2010’da Kars’tan yola çıktığı 21 Haziran 2010’da İstanbul’da gözaltına alındığı anlatıldı.

24 Haziran 2010’da tutuklanan İsmet Reçber’in, yapılan teknik ve fiziki takip sonrasında bazı numaraları arayarak, İstanbul’daki sinagogların telefon numaralarını aldığının tespit edildiği belirtildi. İddianamede İsmet Reçber'in ankesörlü telefondan sinagogları aradığı, görevlilere sinagoglarda çalışmak istediğini söylediği, bunun üzerine de şüphelenen sinogog yetkililerinin polisi arayarak bu kişiden şüphelendiklerini söyledikleri öne sürüldü. İsmet Reçber'in Fener Rum Patriği'ne yönelik eylem düzenleyeceği, eylemin ise Ergenekon'un tutuksuz sanığı Gürbüz Çapan'ın organize ettiği iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!