Patates geyikleri

Güncelleme Tarihi:

Patates geyikleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Patates üretiminin magazin dünyasına malzeme olması, CHP'lileri harekete geçirdi. Magazinel çözüm önerileriyle dalga geçen CHP'liler, tarım ürünleri için yeni geyikler geliştirdi. CHP, kiraz için Sezen Aksu'yu, hıyar için Tecavüzcü Coşkun'u, karpuz için Nadide Sultan'ı önerdi...

HÜKÜMETİN tarım kesiminin sorunlarına çözüm bulmak yerine magazinsel çözüm önerileri aradığını savunan CHP, bu yöndeki girişimleri alaya aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, tarım ürünlerinin pazarlamasında yaşanan sorunu çözmek için ilginç bir öneri yaptı ve ‘‘Kiraz için Sezen Aksu, hıyar için Tecavüzcü Coşkun, karpuz için de Nadide Sultan işe koyulsun’’ dedi.

Selvi dün yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin patateste yaşanan sorunu çözecek politika oluşturmak yerine, tüketimi artırmaya yönelik magazinsel arayışlara girdiğini söyledi.

Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'i eleştiren Selvi, bu yıl sorun yaşanması yaşanması muhtemel diğer tarım ürünleri için de kendi önerilerini yaptı.

Selvi, Tarım Bakanı Gökalp'in, güzel hanımları patates reklamında oynatma, patatesten yapılacak yemek tarifleri kitabı yayımlatma ve patatesin faydalarını anlatmaktan başka bir önerisi bulunmadığını söyledi. Soruna bu şekilde yaklaşan Tarım Bakanı'na kendi önerileri de olacağını belirten Selvi şöyle devam etti:

‘‘Zaman kaybını önlemek için, yeni ünür stokları oluşumaması için reklamda kullanılmak üzere bir sanatçı kadrosu oluşturulmalıdır.

Domates için Ayşen Gruda ve Sibel Can, pancar için Muazzez Abacı ve Deniz Pulaş, karpuz için Nadide Sultan ve Sevda Demirel, kiraz için Sezen Aksu ve Seren Serengil, hıyar için de Tecavüzcü Coşkun ile görüşmeler başlatılmalıdır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!