Pasaport kontrolünü iyi yap, çıkmasın

Güncelleme Tarihi:

Pasaport kontrolünü iyi yap, çıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 02:25

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinin dürüst davranmadığını belirterek, “Teröristler şu anda Avrupa’nın birçok ülkesinde kalıyor. Türkiye üzerinden gelip geçenlerden bahsediyorsun. Sen kendi ülkenden çıkarken önce bir defa kendi pasaport kontrolünü iyi yap da çıkmasın. Kaçırdın, bize bildir. Ondan sonra biz bildirilenin peşine düşmüyorsak, konuş” dedi. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu üyelerine hitap eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ

Fransa’da bir mizah dergisine yapılan saldırının arkasına sığınılarak, tüm Müslümanlara, bizatihi İslam’ın kendisine, Sevgili Peygamberimize yöneltilen nefret dalgasını endişeyle takip ediyoruz. Bizim aksi yöndeki tüm gayretlerimize rağmen medeniyetler çatışması tezi adeta ete kemiğe büründürülmeye çalışılıyor. İslamofobik eğilimlerin giderek yaygın şekilde destek bulması, beraberinde Müslümanlara yönelik fiziki saldırıları da getiriyor.

GÜCÜ BENİ İLGİLENDİRMEZ

Tüm insanlığa sesleniyorum: Eğer ben kalkıp da bir gerçek tespiti yapıyorsam, bunu eleştirenlerin önce ‘Bu tespiti acaba Erdoğan niye yaptı?’ diye sorması lazım. Bu ülke hangi ülke olursa olsun. O ülkenin gücü beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren insanlıktır. Eğer İsrail yönetimi -İsrail halkı demiyorum- dikkat edin, İsrail yönetimi Gazze’de, Filistin’de 2 bin 600, 2 bin 700 insanı çoluk çocuk demeden öldürüyorsa, ben onu lanetlerim. Bazı ülkeler İsrail yönetiminin avukatlığına soyunuyor. 350 bin insanın öldüğü Suriye’de nerede insanlık?

PEŞİNE DÜŞMÜYORSAK KONUŞ

Haberin Devamı

Şu anda Türkiye’de 1 milyon 700 bin sığınmacı var. Yanımıza geliyorlar ‘Çok teşekkür ederiz, hakikaten her ülkenin kaldıracağı bir iş değildi.’ Bırakın böyle kuru lafları. Ne destek veriyorsun, onu söyle. Bakın 5 milyar doları aştı şu ana kadar yaptığımız... Verdikleri desteğe bakıyorsunuz 250 milyon dolar. Bizde 1 milyon 700 bin insan kalırken tüm Avrupa’da kalanların sayısı 150 bin. Avrupa’nın birçok ülkesinde, teröristler şu anda oralarda kalıyor. Türkiye üzerinden gelip geçenlerden bahsediyorsun. Sen kendi ülkenden çıkarken önce bir defa, kendi pasaport kontrolünü iyi yap da çıkmasın kendi ülkesinden. Kaçırdın, bize bildir. Ondan sonra biz bildirilenin peşine düşmüyorsak, konuş. Aksi takdirde konuşamazsın, yetkin yok. Çünkü benim ülkemden geliyor, geçiyor. Herhangi bir sıkıntısı yok görüntüde. Bizler uluslararası noktada seyahat hürriyeti neyse bunun gereğini yapmak durumundayız.

DERGİYİ PAPA DA LANETLİYOR

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinde Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Adli vakalar, lokal hadiseler olarak sunulmaya çalışılıyor. Buna karşılık aksi yöndeki en ufak bir olay dahi inanılmaz şekilde büyütülerek tüm Müslümanları töhmet altında bırakıyorlar. Kimsenin bizim dinimizi istismar etmek suretiyle yaptıkları terör eylemlerini kalkıp Müslümanlara fatura etmeye hakkı yok. Provokatif yayınlarıyla nam salmış bir dergiye ki bu dergiyi Papa da lanetliyor çünkü bunun provokatif eylemlerini biliyor. Müslümanlar hakkında da Hıristiyanlar hakkında da herkes hakkında da bu tür maalesef, özgürlük denmez buna, buna başkasının özgürlük alanının sınırları içine girerek orada terör estirmek denir. Bunu da bilmemiz lazım. Sınırsız özgürlük yoktur, düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır. Nereye kadar? Benim özgürlük alanıma kadar.

Haberin Devamı

12 KAYIP İÇİN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR

‘Efendim onlar Ateist’... Ateist de olabilir. Eğer Ateistse yine benim kutsalıma, benim kutsal değerlerime saygı duyacak. Eğer duymuyorsa bu toplumu tahrik anlamına gelir ki bunun da yasalarda yeri vardır çünkü tahrik de bir suçtur. Bunların yaptığı nefret oluşturmaktır, ırkçılıktır. Biz buna da asla yer vermiyoruz. Dergiye yapılan saldırı için ortaya konan tavır binlerce masum çocuğun, yüz binlerce masum insanın acımasızca katli karşısında maalesef gösterilmedi, göstermediler. Gazze’de 14’ü gazeteci, 521’i çocuk, 283’ü kadın 2 bini aşkın kişiyi katlederken İsrail yönetimini görmezden gelenler, Fransa’daki 12 kayıp için tüm dünyayı ayağa kaldırıyor. Bunu niye düşünmüyoruz, niye konuşmuyoruz? Ellerinde, sahilde oynayan çocukların kanı olanların, kimyasal silahlarla öldürülmüş binlerce masumun kanı olanların, her gün kendi halkına karşı devlet terörü estirenlerin, terörü kınaması, teröre karşı saf tutması sadece pişkinliktir. Suriye’de yüz binler katlediliyor, kılları kıpırdamayanların 12 kişinin ölümü karşısında birden vicdan ağıtları yakması bize inandırıcı gelmiyor.

SEN HANGİ ÜLKEDENSİN

Haberin Devamı

Sen hangi ülkedesin ya... Yeri geldiği zaman, ‘Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman’ diyorsun. Sadece Müslümanların değil, kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret, saygısızlık edemezsin. Ve neymiş Emniyet görevlileri gelmiş arama tarama yapmışlar. Vatandaşı gelmiş tahrik ediyor. Böyle yaptığın sürece sen tahriki davet ediyorsun. Müslümanların, Peygamberleri konusundaki hassasiyeti açıkça ortadayken ısrarla bunun üzerine gidilmesi kesinlikle düşünce hürriyetiyle ilgili değildir.

TARİHTEN DERS ALMAYANLAR

Saldırı sonrasında ortaya konan tutum, yine birtakım karikatürlerin milyonlarca basılıp dağıtılması da aynı şekilde düşünce hürriyetiyle ilgili değildir. Burada çok tehlikeli bir oyun oynanıyor. Avrupa, geçmişte benzer yanlışları sebebiyle iki dünya savaşı yaşanmasına, 10 milyonlarca insanın ölümüne yol açmıştı.

Haberin Devamı

Uyum için başkanlık sistemi şart

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ‘Şefafflık Paketi’nin gündeme getirilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AK Partili kadın milletvekillerini ağırlayan Erdoğan, önceki gece de AK Parti grup başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerine yemek verdi. Yemeğe gelenler önce Saray’ı gezdi, ardından da akşam yemeğinde ağırlandı. Grup yönetimi, Erdoğan’a vazo hediye ederken, Erdoğan da eski çalışma arkadaşlarına kravat ve fular hediye etti. Uzun yemek sohbetinde birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

İSTİŞARE YETERLİ DEĞİL

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında, istişare ve danışma mekanizması yeterince işletilemiyor. Bir konu dışında bu mekanizma pek kullanılmadı. İstişare ve uyum olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç var.

ŞİMDİ SIRASI DEĞİLDİ

Şeffaflık konusunda açıklanan pakette yer alan düzenlemelerin bir kısmını, 2010 yılında yayınladığımız Başbakanlık genelgesiyle zaten hayata geçirdik. Diğer konular gündeme getirilirken çok dikkatli olunmalı. Böyle bir düzenlemenin zamanlaması ve içeriği çok önemli. Seçim öncesinde doğru gelmiyor. Burada asıl sorun, kayıtdışı ekonomi. Bunu kayıt altına almayı başardığınızda diğerleri arkasından gelir.

MAL BİLDİRİMİ UYARISI

Örneğin inşaat sektörü çok önemli. Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür. Sert kararlar alırsanız, ekonomiyi olumsuz etkiler. Mal bildiriminde de çok dikkatli olunmalı. Böyle giderse görev alacak il ve ilçe başkanı bulamazsınız. Bu konularda ekonomiyi dikkate alarak karar verilmeli.

YASAYI ÇIKARIN

İç Güvenlik Paketi çok önemli, onun bir an önce yasalaştırılması gerekir. Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları son derece sakıncalı. ‘Biz barajı aşamazsak sonrasını devlet düşünsün’ ne demek? Tehdit mi ediyor?

MUHAFIZ ALAYI İSTEDİ

16 eski Türk devleti sembollleri konusunda öneri muhafız alayından geldi, ben de kabul ettim.

MGK BİLE ÖNCEDEN BELLİ OLMUYOR

Bakanlar Kurulu’na pazartesi günü başkanlık edeceğim. Bir daha ne zaman olur, onu sekretarya konuşur. MGK toplantısında bile bir sonraki toplantıya sonradan karar veriliyor.”

OYLAMANIN TARİHİNİ SORDU

Erdoğan, TBMM Soruşturma Komisyonu görüşmelerinin ne zaman yapılacağını da sordu. Grup yönetimi de kendisine “Salı günü” yanıtı verdi. Erdoğan, oylama ile ilgili ayrıntılara girmedi. Nuray BABACAN

Büyük düşünmek cücelerin işi değil

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı isminin kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacağını belirterek, yapımı için harcanan para miktarına yönelik eleştiriler için, “Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Tabii bu cücelere hakaret olmasın. Onlar beni canım, ciğerimdir. Ama maalesef bunların durumu bu” dedi. TBMM ve Anıtkabir’in, yapıldığı dönemde ülke bütçesini sarstığını öne süren Erdoğan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu üyelerini kabulünde konuyla ilgili şunları söyledi: “Saray kavramından rahatsız olanlar, temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar. Cumhurbaşkanlığı, şimdilik saray daha sonra külliye, inşallah Türkiye’nin ekonomide geldiği yeri göstermeye tek başına yeterlidir.” m Ümit ÇETİN/ ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!