Paşabahçe'de sendika pes etti

Güncelleme Tarihi:

Paşabahçede sendika pes etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2002 12:49

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, sendikanın, Şişecam'a bağlı Paşabahçe Fabrikası'nda üretim olayının bittiğini kabullendiğini ve bunu işçiye deklare ettiğini belirterek ''Bu saatten sonra 'gelin masaya oturalım, bu sorunları çözelim' mesajını veriyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Büyükkucak, Paşabahçe Fabrikası'nı ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, 15 günlük ücretli izin süresininbu akşam saat 18.00 itibariyle dolacağını hatırlattı. 

Büyük bir olasılıkla işverenin tebligatıyla, ihbar ve kıdem tazminatları verilmek suretiyle işçilerin iş akdinin feshinin gündeme gelebileceğini kaydeden Büyükkucak, şunları söyledi:

''Biz, 'bu şartlar altında böyle bir şeye tevessül etmeyin' diyoruz. 'Gelin masa başında bunu çözebiliriz.' Yaklaşımlarımızı da değiştirebiliriz. Amaç burada ekmek yiyenlerin, ekmek ve aşının devamını sağlamaktır. Bu olmazsa ne olur? İki gündür işçiyle bunu görüşüyoruz. İşçi, 'ben bu şartlar altında ekmeğimin teminatını almadan fabrikayı terk etmem' diyor. İşçiyi ne kadar iknaya çalışsak da, kendi durumu netleşene kadar fabrikayı terk etmemekte kararlı. Biz de işvereni sağduyuya çağırdık.

İşverenden henüz bir çağrının gelmediğini belirten Büyükkucak, sendika olarak korkularının işverenin olası bir çağrısı durumunda devletin kolluk güçlerinin burayı boşaltmaya kalkması olduğunu dile getirdi.

Bu konuda emniyete intikal etmiş bir şey olmadığını ve sadece bir olasılıktan söz ettiğini kaydeden Büyükkucak, ''Sendika burada üretim olayının bittiğini kabullendi ve bunu işçiye deklare etti. Üretim yapılmayacak, fırınlar çalışmayacak, tamam. Biz bu saatten sonra 'gelin masaya oturalım, bu sorunları çözelim' mesajını veriyoruz. Bugün itibariyle bu çağrıyı bekliyoruz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!