Parlamentoda semah döndüler

Güncelleme Tarihi:

Parlamentoda semah döndüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 11:08

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM-Cemevi) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘İngiltere Alevi Kültür Festivali’ kapsamında İngiltere Parlamentosu’nda resepsiyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Grand Committee Room’da düzenlenen etkinliğe milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıya evsahipliği yapan İşçi Partisi Milletvekili Meg Hillier, bu tür kültürel ve

Parlamentoda semah döndüler
barışçıl aktivitelerin çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağladığını ve önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Londra’da bazı bölgelerde ilkokul ve ortaokullarda Alevilik ile ilgili derslerin verilmesinin yararlı olduğunu kaydeden Hillier, “Aleviliğin net bir şekilde anlaşılması ve yanlış anlamaların önüne geçmek için bu derslerin iyi bir başlangıç olacağını umuyorum” dedi.

Parlamentoda semah döndüler


Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay, Türkiye’de Alevi kurumları tarafından gündeme getirilen taleplerin biran önce kabul edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Alevi festivalinin özgürlükler ülkesi İngiltere Parlamentosu’nda yapılması İngiltere’de yaşayan biz Aleviler için büyük bir önem ifade ediyor. Bu çatı altında eşit yurttaşlık taleplerimizi bir kez daha haykırarak dile getiriyoruz. Dileğimiz Türkiye’de de demokrasinin bütün toplumlar üzerinde eş değer şekilde uygulanmasıdır.”

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil “4 yıldır inatla İngiliz Parlamentosu’nda bu tür etkinlikler düzenlememizin nedenleri var” diyerek İngiltere’de tanınma ve bilinirlilik mücadelesi verdiklerini söyledi. Resepsiyon, Seher Ağbaba yönetimindeki semah ekibinin zakirin sazı ve sözü eşliğinda semah dönmesinin ardından son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!