ParkOrman

Güncelleme Tarihi:

ParkOrman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Eğlence yaşamına getirdiği yeniliklerle tanınan Celal Çapa, önceki akşam yeni mekanı ‘‘ParkOrman''ı İstanbulluların hizmetine açtı. Maslak'taki Fatih Çocuk Ormanı içinde, 1250 dönümlük bir alan üzerine kurulan ‘‘ParkOrman'' İstanbullulara alternatif eğlenceler sunuyor.

Daha önce odun deposu olarak kullanılan alanın düzenlenerek hizmete açılması düşüncesi, 1990 yılında dönemin Orman Bakanı Lütfullah Kayalar tarafından gündeme getirilmişti. Alan, 1996 yılında Orman Bakanlığı'nın ‘‘eksik tesislerde özel müteşebbis-devlet işbirliği'' uygulaması kapsamında 5 yıllığına Turkuaz Ticaret Ltd. Şti. tarafından kiralandı. Bir buçuk ay önce şirkete ortak olan Celal çapa, tesislerin açılması için çalışmalara başladı. ParkOrman'ın ‘‘ailelerin çocuklarıyla birlikte eğlenebilecekleri bir mekan'' olduğuna dikkat çeken Celal Çapa, çalışmalar sırasında Orman Bakanlığı'ndan çok destek gördüklerini söyledi.

ParOrman'a giriş bu yıl için ücretsiz. Ama yüzme havuzuna giriş ücreti hafta içi 2 milyon, hafta sonu 2.5 milyon lira olarak belirlendi. ParkOrman'ın gelecek yıllarda üyelik sistemi ile çalışması planlanıyor. 500 araçlık otoparkı da bulunan ParkOrman'da çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra, hafta sonları konserler düzenlenecek. Celal Çapa, bu konserlerin klasik ağırlıklı olacağını belirterek ‘‘Çocuklar, pop müzik dinemek zorunda zannediliyor. Oysa ben öyle düşünmüyorum. ParkOrman'da klasik müzik sanatçılarının konserler vermesini sağlayacağız'' diye konuştu.

Disko yok, klasik müzik var

Celal Çapa, ParkOrman'ın özelliklerini şöyle sıraladı:

Çocukların salıncakta sallanıp doğanın içinde aileleriyle eğlenebilecekleri alanda diskotek yok.

Saat 24.00'te kapanacak olan tesis yalnızca ailelere hitap edecek ve klasik müzik çalınacak.

Alanın 1850 metrekarelik havuzu, İstanbul'un en büyük yüzme havuzu.

Tesiste piknik alanı, cafe-bar, 800 kişilik açıkhava tiyatrosu, çocuklar için özel olarak düzenlenmiş piknik yeri, 7 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor.

Alanda klasik müzik konserleri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!