Parça tesirli C-4

Güncelleme Tarihi:

Parça tesirli C-4
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 00:00

Foça Deniz Üssü Komutanlığı’nda görevli askeri personeli taşıyan servis otobüsü, üsse 1.5 kilometre kala, yola teröristler tarafından yerleştirilen parça tesirli C-4, uzaktan kumandayla patlatıldı. 1 asker şehit oldu, çoğu asker 12 kişi de yaralandı. Aynı yola 8 dakika sonra giren itfaiye aracı geçerken de 2’nci patlama oldu, ancak kimse yaralanmadı.

Haberin Devamı

İZMİR’deki Foça Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli askeri personeli taşıyan araca, dün sabah bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit olurken, çoğu asker 12 kişi de yaralandı. İzmir’de oturan askeri personeli alan 24 kişilik askeri servis aracı, dün sabah uzun yıllar sivil araçlara kapalı olan, ancak 5 Nisan’da sivillerin kullanımına açılan yola girip ilerlemeye başladı. Üsse 1.5 kilometre uzaklıkta, sağ tarafında yazlıklar bulunan, sol tarafı ise ağaçlık olan yola teröristler tarafından yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı. İsabet alan askeri araçtaki güvenliği sağlamakla görevli askerler ateş açtı. İlk anda teröristlerle askerler arasında çatışma çıktığı sanıldı, ancak karşılık veren olmadı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve asker sevk edildi. Tam 8 dakika sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne ait bir araç olay yerine 20-30 metre yaklaştığında 2’nci bir patlama oldu. İtfaiye aracının camları kırıldı, kaportasına şarapnel parçaları isabet etti.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

ŞEHİDİN EVİNDE YAS / WEB TV



Şehit arka soldaydı

Saldırıda Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Er Özkan Ateşli şehit oldu. Ateşli’nin otobüsün arkasında solda oturduğu belirtildi. Foça Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan 12 yaralıdan 6’sı helikopterlerle İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, 3’ü Menemen Devlet Hastanesi’ne, 1’i Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 1’i de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alındı. Yaralıların isimleri şöyle: “Uzman Çavuşlar, Hasan Furkan Özmen ve Ferhat Şen, erler Fikri Özdemir, Gökhan Gökdemir, itfaiye eri Erol Uysal, Foça Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Muammer Ünal, Emekli Astsubay Ali Ceylan, Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak.” Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alınan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in durumu ağır.

Düzenek bulundu

Olayın ardından, teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bombaların ilk belirlemeye göre parça tesirli hale getirilmiş C-4 plastik patlayıcıdan yapıldığı belirtildi. Teröristlerin bombayı uzaktan kumandayla patlatmak için saklandıkları değerlendirilen ağaçlık alanda yapılan aramada, bir düzenek bulundu. Düzenekte, birbirine sabitlenmiş büyük boy piller ve bunlara bağlı kablolar olduğu görüldü. Piller ve kablolar ile birlikte 2 de pet su şişesi bulundu. Şişelerin içindeki sıvının su mu, yoksa başka bir madde mi olduğunun da inceleneceği belirtildi.
Patlamanın ardından, özel yetkili mahkemelerin yerine kurulan, İzmir’deki Terörle Mücadele Mahkemeleri’nin 2 savcısı, olay yerine geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da bombaların patladığı yere gelip yetkililerden bilgi aldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve İzmir milletvekilleri hastanelere giderek yaralıları ziyaret etti. Akşam da Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partili yaklaşık 500 kişilik, ilçedeki Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yaparak saldırıyı protesto etti.

Oğlunu 5 gün görebilmişti

Haberin Devamı

SALDIRIDA şehit olan Er Özkan Ateşli, geride 20 yaşında bir eş ile biri 1.5 yaşında, diğeri 5 aylık iki çocuk bıraktı. Şehit er, 5 aylık oğlu Alkay’ı doğumundan sonra sadece 5 gün görebilmişti. İstanbul Esenyurt’taki Şehitler ve Gaziler Parkı’nın hemen yanındaki dere yatağında bulunan gecekonduda yaşayan şehidin eşi Dilara Ateşli, kocasının önceki gece aradığını belirterek, “9 gün sonra bayram iznine gelecekti. Biletini de almıştı. Bizi çok özlediğini söylemişti. Biz de onu çok özlemiştik. Ancak o gelemeden şehit haberi geldi. Baba Hamdi Ateşli, “Vatan sağolsun, teröre lanet olsun” derken, şehidin 1.5 yaşındaki oğlu Alper annesiyle birlikte gözyaşı döktü. Seyit ERÇİÇEK / İSTANBUL

Haberin Devamı

Terördeki yayılmanın bir örneği

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün bir gazetecinin Foça’daki saldırıyla ilgili sorusu üzerine, “Şu anda aramalar falan devam ediyor. Ama tabii bu terörün maalesef yayılma noktasındaki attığı adımların bir başka örneği” dedi.

 

Pet şişeli düzenek

BOMBA imha ekipleri olay yerindeki çeşitli malzemeleri topladı. Ateşleyici düzenekte bulunan pet şişelerin içindeki sıvının inceleneceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!