Para dolu kayıp kavanozlar çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Para dolu kayıp kavanozlar çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 00:00

Diyarbakır’daki 2 bin 500 ton hint kenevirinin ele geçirildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. PKK’lıların uyuşturucu paralarını kavanozlara koyup toprağa gömdükleri, paraların güvenlik güçlerince yerlerinden alınması üzerine “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in telsizde “Saklayıp, koruyamıyorlar. En az 4-5 trilyon kayıptır” (milyon TL) dediği belirlendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da son yılların en önemli uyuşturucu operasyonuna imza atan güvenlik güçlerinin çalışma sistemi, PKK’nın üst düzey yöneticisi Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i çıldırttı. Uyuşturucu tarlalarından elde edilen ve toprağa gömülen paraların güvenlik güçlerince yerlerinden alınması üzerine Bahoz Erdal’ın telsiz konuşmasında, “Yerin altına saklıyorlar, sonra da koruyamıyorlar. En az 4-5 trilyon (milyon TL) kayıptır. Hepsi yerin altında kayboldu gitti” dediği belirlendi.

ÖNCE TOPRAĞA SONRA KAMPA

Güvenlik güçlerinin aylar süren takiplerinde, PKK’lıların uyuşturucudan elde ettiği paraları kavanozlara koyarak toprağa gömdüğü belirlendi. Bu kavanozların daha sonra kırsalda faaliyet gösteren diğer teröristlerce topraktan çıkarılarak PKK kamplarına getirildiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine güvenlik güçleri, kavanozların gömüldüğü yerleri tek tek belirleyerek, teröristlerden önce çıkarmaya başladı. Para kavanozlarını bulamayan teröristler durumu üstlerine bildirdi. Kayıp para miktarının çoğalması üzerine çılgına dönen “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, telsiz konuşmalarıyla diğer teröristleri uyardı. Paraların, emrindeki teröristlerce toprak altından çıkarıldığını düşünen Bahoz Erdal, 16 Haziran’da yaptığı telsiz konuşmasında, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BANKA MI EYLEM GRUBU MU

“Arkadaşlar yanına alıyor, illa yanlarında tutacaklar, yerin altına saklıyorlar sonrasında koruyamıyorlar, gönderemiyorlar. Biraz daha pratik bir tedbir alın. Tamam mı? Bak arkadaş açık söyleyeyim. 2,5 trilyon hepsi yanmış, gitmiş. Ben anlamadım. Bizim arkadaşlar banka mı olmuş, para toplama grubu mu olmuş ya da eylem grubu mu? Arkadaş böyle olmaz. Yani size diyeyim, düşmanın silahı bize yetmezken arkadaşlar şey ediyor daha, arkadaşların ihtiyacı neyse karşılasınlar, diğerini yönlendirsinler. Ama illa yanlarına alacaklar, ellerine alacaklar, bilmem nereye götürüyorlar, hepsini Cudi’ye götürdüler, Garzan’a götürdüler, Erzurum’a götürdüler, bilmem nereye götürüyorlar. Yani en az 4-5 trilyon kayıptır, 4-5 trilyon hepsi yerin altında kayboldu, gitti.”

BAKANLIĞA RAPOR

Haberin Devamı

Operasyonla ilgili İçişleri Bakanlığı’na sunulan raporda, Diyarbakır’da özellikle 12 köyde yoğunlaşan hint keneviri tarlalarından elde edilen gelirlerin, örgütün Kuzey Irak’taki kamplarının ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanıldığı, yine aynı tarlalardan elde edilen gelirlerin, PKK’nın metropol eylemlerinin düzenlenmesinde sorumlu olan Doktor Aydın kod adlı Hacı Türmak’a aktarıldığı belirtildi. Türmak’ın bu gelirlerle, son 2 yılda 20’ye yakın eylem düzenlettiği raporda yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!