Papaz dua etti, yağmur yağdı müftü ’Ben de edeceğim’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Papaz dua etti, yağmur yağdı müftü ’Ben de edeceğim’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2007 00:00

Son yılların en kurak kışını geçiren Alanya’da yağmur duası polemiği yaşanıyor. Protestan papaz Kusch, önceki gün plajda yağmur duası yaptı. Bu arada Müftü Muhammed Gevher’in de yağmun duası yapacağı belirtildi. Ama müftünün duasından 1 saat önce yağmur yağmaya başladı. Müftü Gevher yine de duasını yaptı.

YAZDAN kalma günlerin yaşandığı Alanya’da görev yapan Protestan papaz Joachim Kusch, önceki gün eşiyle birlikte Kleopatra Plajı’nda yağmur duası yaptı. Kağıda yazdığı duayı okuyan papaz Kusch, "Tanrım, dünyayı, ağaçları, insanları, toprağı, çiçekleri her şeyi sen yarattın. Yarattığın bu tüm canlılar ve cansızlar senden su bekliyor. Senden yardım istiyoruz. Tanrım bu ülke ve ülkede yaşayan insanlardan yağmurunu eksik etme" dedi.

Çocukluk yıllarında Almanya’da yaşadığı köyde kuraklık olduğu zaman köyün yaşlılarının yağmur duası yaptığını söyleyen Kusch, "Çocukluk günlerimde çok sık yağmur duası yapılırdı. Hayatımda ilk kez yağmur duası yapmak Alanya’da nasip oldu. Benim için bu dua çok önemli. Duayı Alanya’da yapmak ise ayrı bir duygu. Türkiye’de yağmur duası yaptığım için kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum" diye konuştu.

DUADAN ÖNCE YAĞMUR

Bu arada Alanya Müftüsü Muhammed Gevher’in de yağmur duası yapacağı bildirildi. Gevher, Saray Mahallesi’nde bulunan Emine Özmüftüoğlu Camisi’nde cuma namazı öncesi yağmur duası yapılacağını duyurdu. Ancak Gevher ve cemaat duaya hazırlanırken, yaklaşık 1 saat önce yağmur bastırdı. Şiddetli yağmur sevinç yaratırken, bazı dedikoduları da beraberinde getirdi.

METEOROLOJİ İSTEDİ

Cuma namazında vaaz veren Müftü Gevher, "Bazı art niyetli kişiler hakkımızda ’yağmur yağacağını bildiği halde yağmur duasına çıkıyor’ demişler. Buna, kalben inanmak gerekiyor. Bu sabah beni meteorolojiden aradılar, ’Hocam yağmur görünüyor, fakat yağmurun arkası yok. Yağmur yağacak diye lütfen duayı iptal etmeyin’ dediler. O nedenle duamızı iptal etmeyeceğiz. Normalde yağmur duası açık havada, cemaatle ve 3 gün süreyle yapılır. Ancak buna imkanımız yok. Peygamber efendimizin sünneti gereği yağmur duasını imam ayakta, cemaat oturarak yapacağız" diye konuştu. Gevher, ardından yağmur duası yaptı. Dua, merkezi hoparlör sistemiyle Alanya merkezindeki camilere de ulaştırıldı.

ALANYA METEOROLOJİ

Dua etmek faydalıdır


Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağmurun 3 gün boyunca aralıklarla devam etmesinin beklendiğini kaydetti. İlçe Meteoroloji Müdürü İbrahim Uysal şunları söyledi:

"Mütfü Bey sabah saatlerinde beni aradı. Önümüzdeki 3 gün içerisinde hafif şiddetli yağış beklendiğini söyledim. Ve dua etmekte fayda var dedim. Bunda rahatsız olacak bir durum yok. Dua etmek herkes için iyidir. Kimseye zararı olmaz. Yağmur duası normal bir şeydir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!