Papa Erdoğan'a selam gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Papa Erdoğana selam gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 00:59

Merkezi Beşiktaş’ta bulunan düşünce kuruluşu Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, 4 kişilik bir heyetle Vatikan'da Papa 16'ncı Benediktus'un genel kabul merasimine katıldı.

Türk milletinin yeni yılını kutlayan Papa, heyet aracılığıyla Başbakan Erdoğan'a selam gönderdi.Beş yıl önce de bir heyetle Papa 16. Benedictus’u ziyaret eden 25 yıllık düşünce kuruluşu Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar VakfıBaşkanı Dr. Akkan Suver, Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Saraçoğlu, işadamı Aykut Eken ve Emekli Orgeneral Necdet Timur'dan oluşan heyet, Vatikan'a geldi. Burada geleneksel olarak her çarşamba günü düzenlenen genel kabul merasimine heyet olarak katıldıklarını ve Papa'yla kısa bir süre konuşma fırsatı bulduklarını söyleyen Dr. Akkan Suver, kabulden çıkışta yaptığı açıklamada;
‘Papa, vakfımızın son 15 yılda dinlerin yüceliğine, demokrasinin erdemine, evrensel insan hak ve hukuk değerlerine hizmet yolunda aralıksız sürdüğü kültürlerarası diyalog çalışmalarından dolayı bize tebriklerini sunduö dedi. Kabul esnasında Dr. Fatih Saraçoğlu'nun ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve iyi niyet mesajını iletmesi üzerine Papa'nın da teşekkür ederek, Erdoğan'a selamını ilettiği ve Türk halkının yeni yılını kutladığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!