Pano

Güncelleme Tarihi:

Pano
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Oğlum ilköğretim 5'nci sınıfa devam ediyor. Eğer 8 yıllık eğitim yasası çıkmasaydı bu yıl gireceği sınavla, yabancı dil ağırlıklı özel bir okulda öğrenim görebilecekti. Başarılı bir öğrenci olması nedeniyle oğlumun 6'ncı sınıftan itibaren yabancı dilde eğitim yapan, sınavla öğrenci alan bir okulda öğrenim görmesini istiyorum. İstanbul'da bulunmadığımız için okulları takip edemiyorum. İstanbul içinde 1999-2000 öğrenim yılında 6'ncı sınıfına bu tür öğrenci alacak okulları bildirmenizi rica ediyorum.

Neşe ERKARDEŞ

İstanbul İl Sınav Yürütme Kurulu, henüz hangi okulların sınava katılacağını açıklamadı. Ancak, İstanbul'daki özel okulların birçoğu sınavlara katılıyor. Oturduğunuz kent ve çocuğunuzun yabancı diline göre tercih yapmanız doğru olur. İl Sınav Yürütme Kurulu, sınav takvimini açıkladığı zaman gazetemizden bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri alabilirsiniz.

İstanbul Özel Okullar Derneği'nin adres, telefon, fax ve e-mail adresleri ile yetkililerinden hernangi birisinin ismini aramaktayım. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Özel Okullar Derneği'nin telefonu: 0212-285 23 60

Sınav Yürütme Kurulu'nda bulunanların isimleri şöyle: Esin Hoyi (Amerikan Robert Lisesi) Selçuk Alper (St.Benoit Fransız Lisesi), Güneş Yetiş (Alman Lisesi), Jale Onur (Koç Lisesi), Deniz Tansev Biçen (İtalyan Lisesi), Binnaz Melin (Işık Lisesi), Avukat Tamer Demirağ'a ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM TAKVİMİ

28 Aralık-9 Ocak: Aday Çırakların dönem sonu ve çırak öğrencilerin birinci yarıyıl deneme sınavlarının yapılması

4-30 Ocak:Aday Çıraklık ve Çıraklık Sözleşmelerinin Yapılması

1-29 Ocak: Özel Öğretim Kurumları Mali Raporlarının Bakanlığa gönderilmesi

11-15 Ocak: Sınıf Geçme Yönetmeliği'ne Tabii Ortaöğretim Kurumu öğrencilerinin sorumluluk sınavları. Sınav programlarının hazırlanması

Mektup, telefon, faks ve e-mail'inizi bekliyoruz

Tel: 0212 / 677 03 66

Faks: 0212 / 677 03 40

e-mail: acandabak@hurriyet.com.tr

Adres: Hürriyet Gazetesi Eğitim Sayfası Medya Towers, Güneşli-34544

İSTANBUL



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!