Pano

Güncelleme Tarihi:

Pano
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Site aidatından öğrencilere burs

İzmir Bostanlı Atakent Efes Sitesi sakinleri, Türkiye'de bir ilke imza attı. Site sakinleri aidatları artırarak, yoksul ve başarılı 3 öğrenciye, ayda 23'er milyon lira burs vermeyi kararlaştırdı. Site Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Alpaslan, hem yoksul hem de başarılı olması istenen öğrencilerin, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerinin önerileriyle saptayacağını kaydetti. Zonguldak Kültür ve Yardımlaşma Derneği de, Cumhuriyet'in 75'inci yılı nedeniyle 67 öğrenciye burs verecek. Dernek Başkanı Turgay Köse, ‘‘Gençlerimize katkı yapacak derneklerin artmasını arzu ediyorum’’ dedi.

Utku BOLULU/İZMİR, hha

Öğretmen yok herkes evine

İstanbul Sultanbeyli Fatih İlköğretim Okulu'nda İngilizce ve bazı diğer dersler okullar açıldığından bu yana boş geçiyor. Gürültü olmasın diye, dersler boş olunca çocuklar evlerine gönderiliyor. Bu okulda genellikle dar gelirli vatandaşların çocukları okuyor. Ne özel ders, ne de kurs görerek çocuğuna bilgi takviyesi yaptıramayacak aileler bulunuyor. Geçen yıl da İngilizce dersleri boş geçmişti. Bu dersi öğrenmeden bir üst sınıfa geçen öğrencilerden gelecekte nasıl bir başarı beklenir?

İbrahim GENÇ/İSTANBUL

Samsun'da öğrenciler öğretmenlik yapıyor

Çocuğum Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda birinci sınıfa başladı. Daha ikinci haftasında, sınıfın öğretmeni değişti. Ancak o da kas hastası çıktı. Doğal olarak tedaviye gidip gelmeye başladı. Öyle olunca da dersler boş geçti. Bazen 3, bazen 5 derken, 8'nci sınıf öğrencileri de çocuklarımıza öğretmenlik yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri size sesleniyorum; boşa geçen 5 haftayı geri verebilir misiniz? Daha kaç hafta boş geçecek?

1-F Sınıfı /SAMSUN

Emekli öğretmenim görev istiyorum

15 Aralık 1996'da emekli oldum. Geçtiğimiz yıl öğretmenliğe dönmek için Milli Eğitim Müdür Yardımcısı F.Ç adlı şahsa gittim. Bana böyle bir genelge gelmediğini söyledi. Bodrum Kaymakamı'na çıktım. Benimle çok ilgilendi, ancak ben yine öğretmenliğe dönemedim.

Bir kez daha öğretmen alınacağını basında öğrendim. Bütün evraklarımı hazırladım. Ama aynı hüsran. Emekli ilkokul öğretmenleri göreve dönemiyormuş, denilerek reddedildim.

Ben böyle bir aşağılanmayı hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Neden, diyorum. Hergün öğrenciler ve veliler, 'Öğretmen istiyoruz' diye feryat ediyor.

Neden bana görev verilmediğini öğrenmek istiyorum.

Asuman YILDIRIM/BODRUM

Mektup, telefon, faks ve

e-mail'inizi bekliyoruz

Tel: 0212 / 677 03 66

Faks: 0212 / 677 03 40

e-mail: acandabak@hurriyet.com.tr

Adres: Hürriyet Gazetesi

Eğitim Sayfası

Medya Towers, Güneşli-34544

İSTANBUL



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!