Pakistan'da enerji krizi

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda enerji krizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 11:40

Pakistan'da elektrik kesintileri nedeniyle ülkenin büyük kentlerinde düzenlenen protesto eylemlerinde üç kişi öldü.

Pakistan'ın en kalabalık ve en fazla endüstriyel üretimin yapıldığı Pencap eyaletinin bütün kentlerinde on binlerce kişi federal hükümeti protesto etti.
Kamu binaları ve kamu araçlarına saldıran kızgın kalabalık birçok bina ve aracı ateşe verirken, çatışmalarda üç kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Protestocular, günde 20 saate ulaşan elektrik kesintileri nedeniyle hayatın felç olduğunu, işsiz kaldıklarını söyleyerek, hükümetin elektrik kesintilerine bir an önce çözüm bulmasını istedi.
Bu arada, Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da tren istasyonunu basan kızgın protestocular yolcu treninin vagonlarını ateşe verdi.
Yetkililer, güvenliğin sağlanamaması nedeniyle Pencap eyaletindeki tren seferlerinin askıya alındığını duyurdu.
Öte yandan, Başbakan Yusuf Rıza Gilani başkanlığında kurulan kriz masası elektrik kesintilerini ve şiddet olaylarını değerlendirmek amacıyla toplandı.
Daha önce krize kısa vadede çözüm bulamayacaklarını açıklayan Başbakan Gilani, güvenlik önlemlerinin arttırılacağını ve kesintilerin düzenli hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
Gilani ayrıca, enerji tasarrufu yapılması için halka çağrıda bulundu.
180 milyonluk Pakistan'da yaz aylarının başlamasıyla elektrik enerjisi ihtiyacı günlük 17 bin 500 megavata çıktı, ancak ülkenin bütün enerji santralleri günde 11 bin 500 megavat enerji üretilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!