‘P..t değil, Bush diyecektim'

Güncelleme Tarihi:

‘P..t değil, Bush diyecektim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 21:54

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz üzerine Twitter hesabından yaptığı yorum nedeniyle ‘sıkıntıya’ neden olan Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, sözlerinin eleştirilmesi üzerine ilginç bir düzeltme yaptı.

Haberin Devamı

64. Hükümet için güven oylaması yapılırken molalarda kulise çıkan Kuzu, gazetecilerle neşeli sohbetlere imza atıyordu. TBMM büro şefimiz Nuray Babacan, kendisine tweet düzeltmesini hatırlatınca Kuzu da yanıtıyla herkesi kahkahaya boğdu.Kuzu’nun düzelttiği tweet’te  “Rusya DAEŞ petrolünü Suriye’ye pazarlıyor. Fakat suçu bize atıyor p..t” ifadesini kullanmıştı.

Kuzu, eleştirilerden bunalmış olmalı ki, geri adım atıp bu mesajı silmişti. Kulisteki sohbette olayı şöyle anlattı: “Aslında ben o tweet’i, gece yarısı ikide attım. Biraz yorgun ve uykuluydum. Aslında sonunu Bush diye bitirmeyi planlıyordum. Gönderdikten sonra fark ettim, ama çok geçti…”Nuray, “Niye Bush?” diye sorunca da Kuzu, “İroni yapmak istedim” dedi.  Kuzu, sözlerinin cumhurbaşkanı danışmanı olması nedeniyle uluslararası soruna dönüştüğünün anımsatılması üzerine de “Canım ben, fahri danışmanım, öyle hemen anlam yüklemesinler, benim kişisel görüşüm bunlar” diye de devam etti.

Haberin Devamı

Kesin olan şu; geçmişte çok sayıda sansasyonel tweet atan Kuzu, hepsinin arkasında durmuştu. Bu kez bir tweet mesajını düzeltti ve ikna edici olmasa da bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. Bu Kuzu’nun sosyal medya sicilinde önemli bir ‘ilk’ olarak not edildi.Ancak bir soru hâlâ yanıt  bekliyor: Bush IŞİD petrolü konusunda ne zaman Türkiye’yi suçlamıştı. Kayıtlarda bir açıklaması gözükmüyor Bush’un.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!