Özgürlük raporunda notumuz yine 3

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük raporunda notumuz yine 3
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 00:00

AMERİKAN insan hakları örgütü “Freedom House”un “özgürlükler” raporunda Türkiye’ye 3 puan verildi. 40 yıldır “Küresel Özgürlük Raporu” yayınlayan merkezi Washington’daki “Freedom House”un bu yılki raporunda da, ülkeler en özgür olandan en az özgür olana, 1’den 7’ye kadar rakamlarla notlandırıldı. Buna göre, Türkiye’nin notu hem siyasi, hem sivil özgürlükler alanında, geçen yıllarda olduğu gibi 3 oldu.

Raporda, Türkiye’nin, Anayasa Mahkemesi’nin Demokratik Toplum Partisi’ni kapatma kararı nedeniyle özgürlük alanında geriye doğru gidiş ivmesi gösterdiği savunuldu. Kurumun Araştırma Direktörü Puddington, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, “Hükümetin Kürtleri tekrar Türk toplumuna entegre edecek bir politika başlatması ve bu sorunu çözmeye çalışmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin bu partiyi kapatma kararından hayal kırıklığına uğradık” dedi.

Doğan’a ceza, gözdağı

Puddington, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik kurallar içinde hareket ettiğini, ancak Doğan Medya Grubu’na karşı açılan vergi davasından “mutlu olmadıklarını” ifade ederek, “Şirketi değerinden daha fazla para cezasına çarptırdılar. Bunu çok dikkatle izliyoruz. Çünkü bunu muhalif basına gözdağı vermenin bir yolu olarak görüyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!