Özgürel: "Görüşmeleri İngiliz istihbaratı organize etti"

Güncelleme Tarihi:

Özgürel: Görüşmeleri İngiliz istihbaratı organize etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 08:53

Kandil’de PKK elebaşı Murat Karayılan’la röportaj yapan gazeteci Avni Özgürel, Oslo görüşmelerini İngiliz istihbaratının organize ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Taraf Gazetesi’nden Neşe Düzel’in sorularını cevaplayan Özgürel’in açıklamalarından satır başları şöyle:
“Oslo görüşmelerinin tutanakları sadece üç yerde var. Bir, bu görüşmeye aracılık eden İngiltere’de var. Görüşmeleri İngiliz İstihbaratı organize etti, kayıtları onlar yaptı. İki, Karayılan’da var. ‘Edilen her sözden haberdarım’ diyor. Üç, MİT’te var.”

“PKK ile görüşmelerde Talabani devrede! Barzani’yi çok Ankara yanlısı görüyorlar. Ankara’ya fazlasıyla endeksli bir Barzani Türkiye açısından avantaj ama PKK için dezavantaj. Talabani’ye daha fazla itibar ediyorlar. Talabani’nin telkinlerine daha açıklar.”

“Karayılan, Silvan olayını örnek verdi ve PKK içinde kimi unsurların barışı provoke etmiş olabileceği ihtimalini ilk kez söyledi. Bu çok önemli! 35 yıldır ilk kez PKK’nın bir numarası, barışa çok yaklaşılmışken, PKK’nın barışı sabote ettiğini söylüyor.”

Haberin Devamı

“Oslo süreci, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla başlatılmış. Karayılan, ‘KCK operasyonları da Oslo görüşmeleriyle birlikte başladı. KCK operasyonu başladığında biz uyanmalıydık. Barışın hançerleneceğini anlamalıydık. Ama anlayamadık’ diyor.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!