Özgür ve rahat

Güncelleme Tarihi:

Özgür ve rahat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Chevignon'un spor giyimin klasik çizgilerini çocuğa taşıyan Chevignon Kids, özgür ve rahat giyinmeyi seven yaramazlar için ideal bir koleksiyon sunuyor. Naf Naf Junior'da ise rengarenk cıvıl cıvıl bir koleksiyon var. Yazın ve güneşin tüm sıcaklığını yansıtan renkler şık ama çocuksu çizgilerle birleşiyor.

Klasik ve şık çocuklar

Mudo Kids'in 98 İkbahar-Yaz koleksiyonu şıklığı ve rahatlığı beraberinde getiriyor. Büyümek için sabırsızlanan, onlar gibi giyinmek isteyen çocuklar için Mudo kids bu sezon çok çeşitli alternatifler sunuyor. Sezonun gözdeleri Safari ve Marine takımlar.

Besleyici çikolata

Her yaştan insanın vazgeçemediği, özellikle çocukların sevgilisi çikolata ve çikolatalı ürünlerin en büyük üreticilerinden sagra kaliteli ve güvenilir ürünler sunmaya devam ediyor. Tadelle ve Sarelle markalarını yaratıcısı Sagra, lezzettli olduğu kadar besleyici ürünler de hazırlıyor. Tüm ürünlerinin içeriğinde yüksek oranda bulunan fındık, E ve B vitaminlerince zengin, demir kalsiyum ve magnezyum açısından da önemli bir besin kaynağı

Biz oyuncaklarız

Dünyanın en büyük çocuk süpermarketi Toys ‘‘R’’ Us (Biz oyuncaklarız) mağazalarında hediye çeki uygulaması başlattı. 10, 5 ve 1 milyonluk çekler Bakırköy Carousel, Beylikdüzü ve İzmit Outlet Center mağazalarından alınabiliyor. Türkiye'deki Toys ‘‘R’’ Us mağzalarında satılan tüm ürünler için kullanılabilen çekler alış tarihinden itibaren bir yıl boyunca geçerli.

Onlar da keten sever

Marks & Spencer 1998 ilkbahar-yaz sezonunda 4-14 yaş grubu çocukların giyimi için geniş seçenekler sunuyor. Kızlar için jean ve bootleg pantolonlar, ladybird kazaklar ilgi ekiyor. Erkek çocuklar için keten gömlekler, t-shirtler ve kapişonlu sweatshirtlerde lacivert, portakal rengi, açık krem ve yeşil renkleri kullanılmış.

İlkokul öğrencileri tez hazırladı

Henüz ilkokulun 4 ve 5'inci sınıfındalar. Ama yapmaya kalkıştıkları iş, üniversiteli ağabey ve ablalarıyla yarışmak! Her biri ilgi alanlarına göre konular seçip, bir yıl boyunca üzerinde titizlikle çalıştı. Sonuçta da dokuz kalın dosyaya imza attılar.

Özel Bilfen İlkokulu Müdürü Nurşen Kayatürk, okul yönetimi olarak her öğrenciye tek tek ulaşıp, ilgi alanlarına göre dokuz ayrı ana başlık belirlediklerini söyledi.

Gruplara ayrılan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte seçtikleri konularla ilgili ön hazırlık yaptılar. Sonra da seçtikleri alanların uzmanlarına ulaştılar. Mesela, uluslararası ilişkiler konusunda tez hazırlamak isteyen öğrenciler, konsolosluklara giderek bilgi topladı. Bazıları da ara tatilde Londra'ya gidip, kardeş okullarda yapılan tez çalışmalarını inceledi.

Atatürk Araştırma Projesi ekibinde yer alanlar Ankara'da Anıtkabir ve Devlet Kütüphanesi'ne giderek günlerce çalıştı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i makamında ziyaret edip, devlet yönetimi hakkında bilgi edindiler. İstanbul'da ise Atatürk Kütüphanesi ve Dolmabahçe Sarayı'nda yaptıkları çalışma sonuçlarını projeksiyon ve slayt desteğiyle arkadaşlarına sundular.

Uzay ve Gökyüzü konusunu seçen öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde gökyüzü, uzay, yıldızlar, güneş sistemi, dünyamız, uydular ve gelecekteki gökyüzü hareketleri hakkında profesörler tarafından bilgilendirildi. Güneşteki hareketleri teleskopla izleme olanağı buldular. Daha sonra İnternet'e girerek, yabancı uzay merkezleriyle irtibata geçip bilgi, belge ve fotoğraf temin ettiler. Bu gruptaki öğrenciler ayrıca Yeşilköy Atatürk Havaalanı kulesini ziyaret ederek, uçakların iniş kalkışı, rotaları, telsiz görüşmeleri, hava trafiğiyle ilgili bilgi topladılar.

Edebiyat-Tiyatro konusunu seçen öğrencilerimiz ise, önce Atatürk Kültür Merkezi depolarında dekorların nasıl hazırlandığını gördüler, sahne hazırlığı yaptılar. Devlet Opera ve Balesi'nin provasını izleyerek, balerin ve baletlere nasıl sanatçı olabileceklerini sordular.

Basın-Yayın konusunu seçen büyük bir bölümü ise Kanal D ve Hürriyet'te televizyonculuk ve gazetelik üzerine sorularının cevaplarını aradılar. Resim ve Plastik Sanatlar bölümü öğrencileri de ünlü ressamlarımız ve heykeltraşlarla sohbet ettiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!