Özgeçmişine ‘Kürtçe biliyorum’ yazan FP'li, MHP'lileri kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Özgeçmişine ‘Kürtçe biliyorum’ yazan FPli, MHPlileri kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP milletvekilleri, FP İstanbul Milletvekili Mehmet Fuat Fırat'ın özgeçmişinde bildiği diller arasında Kürtçe'nin yer almasına tepki göstererek Meclis Başkanlığı'na başvurdular. MHP'liler Fırat'ın uyarılmasını ve Kürtçe kelimesinin metinden çıkarılmasını istediler.

TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nun dünkü toplantısında MHP'li üyeler TBMM'nin internet sayfasında milletvekillerinin özgeçmişleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı metinleri getirdiler. Aynı zamanda komisyon üyesi olan Fırat'ın özgeçmişiyle ilgili bölümde bildiği diller arasında Kürtçenin yer almasına tepki gösteren MHP Sıvas Milletvekili Mehmet Ceylan, Kürtçe'nin resmi dil olmadığını, bu nedenle Meclis'in resmi belgelerinde yer almasının doğru olmadığını belirtti, ‘‘Bu Türk Devleti'ni tanımamaktır. Bunun hesabını vermelidir’’ dedi. MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar da, ‘‘Ben bu arkadaşımızı sevmiyorum. Bu ahlaksızlıktan başka bir şey değil. Mahkemeye vereceğim’’ diye tepki gösterdi.

MHP'li üyeler komisyonun MHP'li başkanı Mustafa Gül'den TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'a başvurarak Fırat'ın uyarılmasını ve cezalandırılmasını istediler. Bunun üzerine Gül, Akbulut'a göndermek üzere bir dilekçe yazdırdı. Dilekçede şöyle denildi:

‘‘Mehmet Fuat Fırat'ın özgeçmişiyle ilgili verdiği bilgiler ve internette yer alan tanıtım formunda bildiği diller arasında Arapça, Farsça ve Kürtçe yer almaktadır. Bu talihsiz ifadenin tüm Meclis kayıtlarından silinerek, internetten de çıkarılmasını ve kendilerinin de uyarılarak, gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederiz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!