Özgecan kanun olsun

Güncelleme Tarihi:

Özgecan kanun olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 22:09

295 gün önce üniversiteden çıktıktan sonra bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan davasında kadına şiddet davalarına da örnek olabilecek bir karar çıktı. Özgecan’ı katleden şoför, babası ve arkadaşı canavarca hisle cinayet işlemekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus ilçesinde minibüste tecavüze direnince öldürülüp cesedi yakılan, Özgecan Aslan (20) davasının 3 sanığı Ahmet Suphi Altındöken (26), Necmittin Altındöken (50) ve Fatih Gökçe (20) dün 3’üncü kez Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

ALKIŞLANAN KARAR

Ercan Kumhak’ın başkanlığında hâkim Celal Yüksel ile Nesibe Çınar’dan oluşan mahkeme 3 sanığa da ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca Ahmet Suphi Altındöken ‘suçu gizleme, infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ten 27 yıl, Fatih Gökçe aynı gerekçe ile 24 yıl hapis cezası aldı. Cezalarda indirim uygulanmaması avukatlar tarafından alkışlandı.

Özgecan kanun olsun

Bakanlık da memnun

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun karardan memnun kaldığı açıklandı. Bakanlık, mahkemenin ‘Özgecan yasası’ olarak bilinen tasarıya uygun karar verdiğini belirtti.

Özgecan kanun olsun


Erdoğan’a beyaz başörtüsü göndereceğim

EVLİLİK yıldönümlerinde kızlarının katillerinin aldığı cezayı öğrenen anne Songül Aslan “Özgecanımın kanı yerde kalmayacaktı” dedi. Aslan, “Cumhurbaşkanı’na adalet yerini bulduğunda beyaz başörtüsü göndereceğini” söylediğinin hatırlatılması üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı’na bunu gerçekleştireceğim. Allah razı olsun herkesten” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!