Özel okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

Özel okullar ne zaman açılacak İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2020 17:19

Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında, 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başlanan uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma günü sona erdi. Şimdi ise özel okulların telafi eğitimi için ne zaman kapılarını açacağı araştırılıyor. Peki, özel okullar ne zaman açılıyor?

Haberin Devamı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 18 milyon öğrenci için uzaktan eğitim süreci 19 Haziran'da sona erdi. MEB'in açıkladığı telafi eğitimin özel okullarda ne zaman başlayacağı ise yüz binlerce öğrenci ve ailesi tarafından merak ediliyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılında destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Bu süreçte, öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşılacak.

Haberin Devamı

Özel okullar ise 15 Ağustos itibarıyla öğrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak en az üç hafta olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlangıç tarihini ve süresini kendileri belirleyecek.

BAKMADAN GEÇME!