Özel okula kayıt için 3 seçenek var

Güncelleme Tarihi:

Özel okula kayıt için 3 seçenek var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl Anadolu liseleri ve özel okul sınavını kazanamayan bir öğrenci, sınavla öğrenci almayan özel okullara girebilecek mi? (Remzi Karagözoğlu- İstanbul)

Özel okulların orta-hazırlık bölümüne, sınavı kazanmadığı halde öğrenci kaydı yapılabilecek mi? (Ankara)

Oğlum, bu yıl ilkokulu bitirdi. Anadolu lisesi sınavını da kazanamadı. İzmir'de herhangi bir kolejin 6. sınıfına verebilir miyim? (Füsun Hanım-Kuşadası)

Tasarının yasalaşması halinde, bu yıl ilkokul son sınıf düzeyinde son kez yapılan özel okullar sınavını kazanamayan bir öğrencinin, 1997-1998 öğretim yılı kayıt döneminde, özel okula kayıt yaptırması için üç seçenek bulunuyor. Buna göre, çocuğun kayıt yaptırmak istediği özel okul sınavsız öğrenci alıyorsa, kayıt yaptırma hakkı bulunuyor. Yine bu durumdaki çocuk, sınavla öğrenci alan özel okulun puan düşürmesi ve ön kayıt açması halinde, üçüncü olarak da yeni açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak bir özel okula kayıt yaptırma şansı kazanıyor. Bu yıl özel okullar sınavına girmeyen çocuğun ise sınavsız öğrenci alan ya da yeni açılan bir özel okula kayıt yaptırma dışında seçeneği bulunmuyor.

Kızım, ilkokulu bu yıl bitirdi ve diplomasını aldı. Yeni uygulamada, mezun olduğu ilköğretim okuluna mı devam edecek yoksa evimize yakın bir başka okula kayıt yaptırabilir miyiz? (Gaye Çamsar-İzmir)

Teknik bir konu olan öğrenci kayıtları hakkında bilgi aldığımız Bakanlık yetkilileri, ilköğretim okulunun ilk kısmından diploma alıp da bu yıl ilköğretimin 6. sınıfına devam edecek öğrencilerin, zorunlu öğretiminin geri kalan 3 yılını, ilköğretim okulu olduğu için aynı okulda tamamlaması gerektiğini söylediler. Ancak, öğrencinin, 6. sınıf için evine yakın bir okula kayıt yaptırma hakkı da bulunuyor. Buna göre, velilerin, kayıt döneminde çocuğunun devam edeceği okulu belirlemesi ya da karar vermesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan ‘‘öğrenci yerleştirme komisyonları'' ile bağlantı kurması gerekiyor. Bu komisyonlar, çocukların, semtlere göre hangi okullara gidebileceğini tespit ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!