Bordo bereli başvurusu nasıl yapılır?Özel kuvvetler subay astsubay alımı

Güncelleme Tarihi:

Bordo bereli başvurusu nasıl yapılırÖzel kuvvetler subay astsubay alımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 09:42

Bordo bereli başvurusunda gençlerin ilgisi devam ediyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı için alımının yapılacağı duyurulan bordo bereli subay ve astsubay başvuruları için müracaat süreci devam ediyor. Ünü Türkiye'nin dışına taşmış olan özel kuvvetler ya da halk arasında bilinen ismiyle bordo bereli askerlerin arasında yer almak isteyen genç bireyler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin açmış olduğu başvuru sayfasına yoğun ilgi gösterdi. Peki bordo bereli başvurusu nasıl yapılır? İşte özel kuvvetler bordo bereli alımı için detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Bordo bereli alımı başvurusu için müracaatlar alınmaya devam ediyor. Dünya çapında saldığı ün ile  Türk ordusunun en önemli birliklerinden birisi olan Özel Kuvvetler ya da bilinen adıyla bordo bereli başvurusu TSK tarafından kabul edilmeye devam ediyor. 01 Kasım tarihinde müracaata açılan 700 kişilik bordo bereli başvurusu, 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. İşte merak edilen Özel Kuvvetler başvuru şartları ve detayları 

Bordo bereli alımı için süreç devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en değerli askeri birliklerinden birisi olan Özel Kuvvetler Komutanlığı, dış kaynaktan muvazzaf subay alımı yapacağını duyurdu. Halk arasında ve askeri camiada bordo bereliler olarak anılan bordo bereli alımı başvurusu için talep beklenenden fazla oldu. Özel Kuvvetler için başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurunun ilk günlerinde komutanlığın internet sayfasında yoğunluğa neden oldu. Peki Bordo bereli başvurusu nasıl yapılır? Bordo bereli olmak için başvuru şartları nelerdir? İşte detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

ÖZEL KUVVETLER BORDO BERELİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bordo bereli ya da asıl tabiriyle Özel Kuvvetler başvurusu yapmak isteyen adaylar ön başvuruları 01-30 Kasım 2016 (saat 17.00’a kadar) tarihleri arasında tarihleri arasında aşağıda yer alan linke tıklayarak yapabilecekler.

Aşağıda yer alan adresteki önbaşvuru formunu dolduran adaylar, işlemlerini çevrimiçi (online) olarak yapmış sayılacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

*Adayların çevrimiçi (online) ön başvuru formunu doldurmalarını müteakip en sonaşamada her bir aday için ADAY NUMARASI otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları, bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde aday numarasının kullanılacak olması nedeniyle,adayların numaralarını kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir.

*Çevrimiçi (online) Ön Başvuru Formu, T.C. KİMLİK NUMARASI, ADI, SOYADI ve ADAY NUMARASI bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

Haberin Devamı

*Ön başvurusu kabul edilen adaylara Kara Harp Okulu Komutanlığında uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri 09 Ocak 2017 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

Bu aşamadan sonra ise seçim sınavlarının icrası (Kayıt kabul, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat faaliyetleri) 13 Şubat - 03 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu kişiler belirlendikten sonra asil ve yedek adayların tespit edilerek sonuçların internet ortamında yayımlanması, 17 Mart 2017 tarihinden sonra tamamlanacak.

ÖZEL KUVVETLER (BORDO BERELİ) BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

ADAYLAR MÜLAKATA NELER YAPACAK?

 Adaylar barfikste kol çekme, mekik, şınav ve 2.400 m. koşu branşlarından değerlendirilecektir. Adaylar için yapılacak değerlendirmeye esas FYT standartları aşağıdaki görselde sunulmuştur.

Adaylar her bir branştan sınava tabi tutulacaktır. Bu kapsamda; adayın (her bir branş için aldığı puanların toplanarak 4’e bölünmesi suretiyle hesaplanacak) aritmetik puan ortalamasının “asgari 60 puan” olması şarttır. FYT’den aritmetik puan ortalamasına göre 59 ve daha düşük puan alan adaylar, müteakip aşama olan mülakat sınavına alınmayacaktır.

*FYT sonuçlarına itiraz eden adaylar için, sınav komisyon başkanının başkanlığında, bir sınıf subayı ve bir beden eğitimi öğretmeninden oluşan “Nihai Karar Komisyonu” teşkil edilecektir. FYT notu olarak belirlenen baraj puanını geçemeyen adaylar tercih edecekleri azami iki branştan itiraz hakkına sahiptirler. İtiraz eden adaylar iki branştan tekrar not yükseltme sınavına tabi tutulacaktır. Sınav sonucunda komisyonunun verdiği karar kesin olup değiştirilemez ve itiraz edilemez.

** FYT’den baraj puanını aşamayan adaylar başarısız kabul edilerek sınavların müteakip aşamalarına alınmayacaktır.

*** FYT’ye katılacak adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacaklardır. Bu nedenle sınavlar sürecinde meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adayların kendilerine ait olacaktır.

Haberin Devamı

Bordo bereli başvurusu nasıl yapılırÖzel kuvvetler subay astsubay alımı

 

ÖZEL KUVVETLER BORDO BERELİ ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin başvurabileceği kadro için detaylar şu şekilde;

*Başvuruda bulunmak isteyen adayların geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP3 Lisans Puanı” asgari 50 olmak,
*En az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle(Öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar,
*Askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulu bitirenler,
*1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.) bu kılavuzda belirtilen genel ve özel başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.
*01 Ocak 2016 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular),Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)
*Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er, sivil memur veya işçi olarak istihdam edilmemiş olmak,
En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.

BAKMADAN GEÇME!