Özel güvenlikçiler katliam yaptı

Güncelleme Tarihi:

Özel güvenlikçiler katliam yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Guatemala'nın başkenti Guatemala City'de, otobüs biletlerindeki artışı protesto etmek için düzenlenen eylemde, özel güvenlik elemanları katliam yaparak, biri gazeteci 4 kişiyi öldürdüler, 18 kişiyi de yaraladılar. Yaralılardan ikisi de gazeteci.

Guatemala City'nin işlek caddelerinden birinde yürüyüşe geçen eylemcilerden bazıları, dükkanların camlarını indirmeye başlayınca, yağma yapıldığını sanarak paniğe kapılan özel güvenlikçiler, silaha sarılarak kalabalığın üzerine hedef gözetmeksizin ateş açtılar. Açılan ateş sonucunda, olayı izleyen Prense Libre Gazetesi muhabirlerinden Roberto Martinez ile üç gösterici vurularak olay yerinde öldü. Protestoyu görüntülekte olan Kanal 7 televizyonu kameramanı Aleksander Garcia ile fotoğrafçı Julio Cruz da çeşitli yerlerinden yaralandılar. Açılan ateş sırasında, 16 eylemci de yaralandı.

Polis, silah kullandıkları belirlenen 2 özel güvenlik elemanının tutuklandığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirten yetkililer, gözaltına alınanların sayısının 70'i bulduğunu duyurdu. Toplanan halk ise güvenlikçilerin kendilerine teslim edilmesini istediler.

Hükümet, otobüs ücretlerine yüzde 25-36 zam yapılmasını kararlaştırmış, ancak üniversite öğrencileri bu kararın geri alınmasını istemişlerdi. Hükümetin öğrencilerin bu talebini geri çevirmesi üzerine başlayan protesto gösterileri, bir haftadır sürüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!