Özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 98. ÖGG sınav sonuçları için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 98. ÖGG sınav sonuçları için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 11:03

Özel güvenlik sınav sonuçları için heyecan giderek artıyor. Özel Güvenlik 98. Temel Eğitim ve 74. Yenileme Eğitimi Sınavı 26 Haziran tarihinde yapıldı. Sınava katılan adaylar sorular ve cevapların açıklanmasının ardından tahmini puanlarını hesapladılar. Şimdi gözler sonuç açıklamasında. Peki, özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Haberin Devamı

Özel güvenlik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 26 Haziran'da düzenlenen özel güvenlik sınavına giren adaylar sonuç açıklamasını bekliyorlar. Kurum tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklanacağı tarih bildirildi ve temmuz ayına işaret edildi. Adayların yazılı sınav sonucuna itiraz etme süreci ise 18 Temmuz ve 20 Temmuz tarihleri aralığında gerçekleştirilecek

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖGG sınav sonuçları 15 Temmuz tarihinde açıklanacak. Adayların yazılı sınav sonucuna itiraz etme süreci ise 18 Temmuz ve 20 Temmuz tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 98. ÖGG sınav sonuçları için geri sayım

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 50 TL ücret yatıracaklardır.

Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır.

Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının www.egm.gov.tr/ozelguvenlik web sitesinde ilan edilecektir.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvenlik@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır.

BAKMADAN GEÇME!