Özel efektler çocukları korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

Özel efektler çocukları korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Yüksek volümlü müzik, şiddetli gürültü ve hızlı görüntülerin sinemaya giden çocukları korkuttuğu öne sürüldü. İtalyan gelişme çağı psikoloğu Anna Oliviero Ferraris, özel ses ve görüntü efektlerinin çocukları, gerilim filmleri, canavar ve dinozorlardan daha çok korkuttuğuna dikkat çekti.

Ferraris, "Şiddet içeren sahnelerden çok, yüksek volümlü bir müzik küçükleri daha çok ürkütüyor" dedi. En son Walt Disney yapımı "Dinozorlar" filmi de aşırı şiddet içerdiği, hareketli ses ve görüntü içerdiği gerekçesiyle eleştirildi. Ferraris'e göre çocukları ürküten dinozorlar değil, filmde yerverilen müziğin ritmi.

Küçük yaştaki çocukların filmin konusundan çok, ses ve görüntülerle ilgilendiğini söyleyen Ferraris, anne babaların bu tür filmlerden sakınmaları gerektiğini vurguladı.

Anne babaların şiddet ögesi içeren filmlerden sonra çocuklarının yanında olması ve onlara bazı açıklamalarda bulunmaları gerektiğine dikkat çekildi. 3 yaşında bir çocuğun 10 yaşında bir çocuğun izleyebileceği bir filme gidemeyeceği açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!