Özel Düğün Paketi

Güncelleme Tarihi:

Özel Düğün Paketi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hilton'un Konferans ve Ziyafet Müdürü Afet Aktürk'den aldığımız bilgilere göre, otelin düğün paketi bu hafta itibarıyla yürürlüğe giriyor. Bu düğün paketi, Hakan ve Beyda gibi Hilton'da düğün yapan tüm çiftler için geçerli. Ancak Hakan ve Beyda için pakete ekstralar eklendi.

Düğün günü ve gecesi için damatla geline bir balayı suiti ve anne babalarına da birer oda veriliyor.

Ayrıca, sene içinde herhangi bir haftasonu; İstanbul, İzmir, Ankara veya Mersin'deki Hilton'lardan birinde konaklama olanağı da var.

Seneye yıldönümlerinde bir geceliğine yine Hilton'da kalma imkanı.Yani, Hakan ve Beyda'ya 10 Haziran 2000 tarihinde yine Hilton'da rastlayabiliriz.

Yeni evlilerin odasında isim ve soyadlarının baş harfleri işlenmiş birer bornoz bulacak.

Son olarak, Hilton'un düğün pakedinde, içinde bir şişe soğutulmuş şampanya kapıda bekletilen Limuzin servisi.Çiftler limuzini ister evden otele giderken, ister otelden havaalanına giderken kullanabilecekler. (Hakan ve Beyda'ya Interlimuzin Servisi tarafından tahsis edilen limuzin, dört kişilik beyaz olanı.

Hilton'da düğün maliyeti davetli başına 50 ve 150 dolar arasında değişiyor. Ancak eğer Hakan ve Beyda'nın düğününde olduğu gibi dekorasyon ile ilgili birtakım ekstralar dahil edilecekse, bu fiyat kişi başına 150-300 dolar arasında değişiyor.

Pasta hazırlığı başladı

25 kişilik mutfak ekibiyle hazırlanacak 2.5 metrelik pastanın yapımına, Hilton Oteli'nin ahçıbaşısı Yaşar Usta, beş gün önce başlayacak. Hakan ve Beyda'nın katalogdan bakarak seçtikleri pastanın üzerinde bir gelin-damat figürü yer alacak. Pastayı, özel olarak eğitilen bir ekip, dört kollu bir tezgah üzerinde taşıyarak getirecek. Ters bir piramit şeklindeki pastanın aralarında üç kat boş bırakılıp, bu boşluklara şekerler ve çiçekler doldurulacak. Beyaz renkli pastanın içinde çikolata, krokan, badem ve çilek bulunacak.

Hakan'ın pastasının malzemesi: 1300 adet yumurta, 30 kg. un, 60 kg. şeker, 15 kg. tereyağı, 30 kg. süt, 20 kg. çikolata, 15 kg. badem, 30 kg. çilek ve 60 kg. krem şanti. .

En özel mönü

Tüm yiyecek ve içecekler sarı-kırmızı renklerde olacak. Örneğin, kokteyllerin üst kısmı sarıysa, altı mutlaka kırmızı olacak. Ya da kırmızıya çalan tonlardaki havuçların yanına sarıya boyanmış turplar koyulacak.

Levrek ve somon balığı rulo, karides köşesi, krep hamuru içerisinde ote bıldırcın göğsü ve mantar, limon ve kiraz şerbeti, fırında dana madalyonları, vanilya ve çilek parfe, mevsim meyveleri kombinasyonu ve son olarak da düğün pastası, kahve ve petit-fours ikram edilecek.

Düğünde içilmek üzere 300 şişe şampanya getiriliyor.

2500 şişe şarap, 2000 şişe Hayat suyu ve 150 litre de meyve suyu ve kola içilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!