Özel: Çıtayı biz koymadık

Güncelleme Tarihi:

Özel: Çıtayı biz koymadık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 08:00

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı seçiminde “yüzde 50 artı 1” şartının değiştirilmesi tartışmasıyla ilgili “Çıtanın yeriyle ilgili değiliz” dedi.

Haberin Devamı

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Erdoğan’a anayasa yaptılar, daha 2 yıl önce üzerine diktikleri elbisenin, Erdoğan’a bile bir tarafı uzun, bir tarafı kısa gelmeye başladı. Tadilat ihtiyacı bir noktada. Ağızdaki bakla, bir plan dahilinde mi çıktı yoksa kendiliğinden çıktı da duyanların hoşuna mı gitti bilinmez; Faruk Çelik, ‘50 artı 1 zor, 40 artı 1’e tadil edelim’ dedi. Çıtayı, 50 artı 1’i biz koymadık. Rejime kasteden anayasa değişikliğinin mimarları koydular. Yüksek atlamada 50’yi yakalayamayanlar, ‘Çıtayı 40’a indirir misiniz’ diyorlar. Normal şartlarda Cumhurbaşkanı’nın ‘O da nereden çıkmış, Faruk Bey nereden çıkarmış’ deyip, yürüyüp gitmesi gerekirken, ‘Bunu kampta konuşmayız. Bu çatıdır bunun yeri’ dedi. Yani anayasa değişikliğini işaret ediyor.
CHP olarak tutumumuz soruluyor; biz öyle çıtanın yeriyle ilgili değiliz. Biz bu başkanlık sistemini ortadan kaldırmak dışında bir şeyi müzakere edemeyiz. Kuvvetler ayrılığının tam olarak tesis edildiği, yargı bağımsızlığının sağlandığı, 16 Nisan’dan kurtulan, 12 Eylül ile hesaplaşan, darbe anayasasının tortularından kurtulmuş, gerçek bir parlamenter sistem için varız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!