'Özel celsede verdiğimiz ifadeleri esas alın'

Güncelleme Tarihi:

Özel celsede verdiğimiz ifadeleri esas alın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 01:13

AKINCI Hava Üssü’ndeki darbe faaliyetine ilişkin davada müşteki olarak beyanları alınmasına karar verilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanlığı’nın işgal edilmesine ilişkin davada açılan ‘özel celsede’ verdikleri ifadelerin esas alınmasını isteyerek, duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

486 sanığın yargılandığı davada sanık savunmalarının ardından mahkeme, mağdur ve müştekilerin beyanlarını almaya başlamıştı. Davaya bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler’in beyanlarının alınması için çağrı kâğıdı çıkarmıştı.

Akar ve Güler, dün mahkemeye daha önce Ankara 17. Mahkemesi’nde görülen Genelkurmay Başkanlığı’nın işgaline ilişkin davada ‘özel celsede’ verdikleri ifadelerinin esas alınarak, müşteki sıfatıyla dinlenilmesinden vazgeçilmesini istedi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da duruşmaya katılmayarak mazeret bildirdi. Önceki gün yapılan duruşmada Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz de mazeret bildirerek duruşmaya katılmamıştı.

Dünkü duruşmada ise, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver, davaya müşteki sıfatıyla katılarak beyanda bulundu. İstanbul Moda’daki düğünün sahibi Şanver, düğüne 75 generalin davetli olduğunu ancak 24 generalin katıldığını ifade ederek, 15 Temmuz gecesi yaşanılanları aktardı. Şanver, düğüne katılacağını bildirmesine karşın katılmayanlar da bulunduğunu aktararak, bu kişilerin davanın sanıkları arasında yer alan eski tümgeneral Kubilay Selçuk ile eski tuğgeneraller Hakan Evrim, Emin Ayık ve Bekir Ercan Van olduğunu belirtti. Şanver, düğünden bir buçuk, iki ay kadar önce davetiye verdiği Akın Öztürk’ün, “Şanver, hayırlı olsun ama büyük ihtimalle gelemem” dediğini anlattı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!