Özel araçla seyahat yasak mı? Özel araç sahiplerinin seyahat izin belgesi alması gerekiyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Özel araçla seyahat yasak mı Özel araç sahiplerinin seyahat izin belgesi alması gerekiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 11:25

Corona virüs tedbirleri kapsamında şehirler arası otobüs seferlerine sınırlama getirildi. 81 ile gönderilen genelgeye göre iller arası otobüs seferleri valiliklerin izniyle yapılabilecek. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması valilik izniyle gerçekleştirilebilecek. Peki, özel araçla seyahat yasaklandı mı? Özel araç sahiplerinin seyahat izin belgesi alması gerekiyor mu?

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında uçak/otobüs seferleri ile ilgili yeni bir genelge göndermişti. Genelgede, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin artırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferlerinin valilik iznine bağlanması yönünde karar alındığı ve valiliklere gerekli talimat verildiği kaydedildiKoronavirüs salgınına karşı “valilik izni” ile şehirlerarası seyahat dönemi 28 Mart itibariyle resmen başladı. Otobüs ve uçak ile şehirlerarası seyahatler artık valiliklerin özel iznine tabi olacak. Peki, özel araçla seyahat yasak mı? Özel araç sahiplerinin seyahat izin belgesi alması gerekiyor mu?

Özel araçla seyahat ise yasaktan muaf tutuluyor. Şehirler arası seyahat edecek vatandaşlar, şehir giriş-çıkışlarındaki sağlık kontrol noktalarında denetlenecek. Kontrol noktalarında seyahat nedenleri ve güzergahları sorulacak vatandaşların vücut ateşleri ölçülecek, yüksek ateşli olanlar 14 gün karantinaya alınacak.

Haberin Devamı

Seyahat izin belgesi kimlere verilecek?

Uçak seferlerine devam edilen havaalanlarında, havaalanı mülki idare amirlerinin başkanlığında, Türk Hava Yolları, emniyet müdürlüğü ve havaalanı işletmesinin temsilcilerinden oluşan Seyahat İzin Kurulları oluşturulacak. Oluşturulan kurullar belirtilen şartları uyan vatandaşlara Seyahat İzin Belgesi düzenlenmesine başlayacak.

OTOBÜSLER SADECE GÜZERGAHTAKİ İL OTOGARLARINDA DURACAK

Yolculuğuna izin verilen otobüsler seyahat güzergahlarında ancak il otogarlarında duracak ve durdukları illerin valiliklerince seyahat etmesine izin verilen yolcuları kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabilecek.

Süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklanacak. İzinsiz yolculukların önlenmesi için valiliklerce yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler planlanacak. Otobüslerin güzergahlarında mola verdikleri yerler, valiliklerce sürekli hijyen kuralları açısından denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmeleri sağlanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!