Özal'ın kuyumcusu ile eski polis müdürüne kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Özalın kuyumcusu ile eski polis müdürüne kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Peşpeşe gerçekleştirdiği büyük operasyonlarla adını duyuran İstanbul Mali Şube eski Müdürü Salih Güngör, ABD'de yaşayan trilyoner Melahat Üzümcü'yü tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Elleri önden kelepçeli olarak şubeye getirilen Güngör'le birlikte, 'Özallar’ın kuyumcusu' olarak tanınan Hayrettin Ertekin de yakalandı.

İddiaya göre, trilyoner Ümran Üzümcü, eşi Melahat Üzümcü'nün kaçırdığı 2 trilyon lira değerindeki 59 adet tabloyu geri alabilmek için tehdit yoluna başvurdu. Ümran Üzümcü'nün isteği üzerine 'Özallar'ın kuyumcusu' olarak tanınan Hayrettin Ertekin ve Salih Güngör, Melahat Üzümcü'ye tabloları vermesi için tehditler savurdu. Melahat Üzümcü, çareyi DGM'ye şikayet dilekçesi vermekte buldu.

DGM'nin yazısı üzerine harekete geçen polis, Ertekin'i yakaladı. Ertekin, polise verdiği ifadesinde ‘‘Bu işi Salih Güngör için yaptım’’ dedi. Bu ifade üzerine, Salih Güngör de Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kelepçelenerek Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Salih Güngör, komploya kurban gittiğini iddia ederek, ‘‘Ne kimseden para aldım. Ne kimseyi tehdit ettim. Ne de kimse için aracı oldum’’ dedi.

Mali Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde, İSKİ yolsuzluğu, Engin Civan ile Selim Edes arasındaki rüşvet ilişkisiyle ortaya çıkan Civangate skandalı, Tanju Çolak'ın Mercedes kaçakçılığı, Ayşegül Nadir ve Halil Bezmen'in tarihi eser kaçakçılığı gibi operasyonları yürüten Salih Güngör, kamuoyunun yakından tanıdığı bir polis müdürüydü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!